Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Har mange problemer lige for tiden

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 17 år

Når jeg læser dit brev, er jeg slet ikke i tvivl om, at du godt ved, at det var forkert at købe så mange varer på nettet uden at kunne betale for dem. Det virker ikke som om, at du vil gøre igen. Jeg tænker også, at du og din far må se, om I kan lave en aftale, der kan fungere for jer begge.

Det lyder som en rigtig god ide at prøve at sende varerne retur. Det er en god start, og det viser din far, at du er klar til at gøre en indsats. De varer, der ikke kan sendes retur, kan du måske sælge på nettet eller på et loppemarked? Måske du også har nogle kammerater, der mangler lidt nyt tøj, som også kan hjælpe dig med at få varerne solgt? Det kan godt være, du ikke kan få det fulde beløb tilbage, men lidt er i hvert fald bedre end ingenting.

Herefter tænker jeg, at du og din far måske kan prøve og lave en slags “tilbagebetalingsordning”. Måske I kan aftale et mindre fast beløb, du skal betale tilbage hver måned. Det er selvfølgelig vigtigt, at beløbet fungerer for jer begge, så du fortsat har penge til mad og har mulighed for at fortsætte med din skole.

Det lyder slet ikke rart, at din far taler om at melde dig ud af skolen. Det kan jeg godt forstå, at du bliver ked af. Kan det være noget, som din far siger, fordi han er vred? Og som han måske kan tales fra, når hans vrede er ovre? Uddannelse er en rigtig god vej til et godt liv, og derfor virker det også som en hård straf at fratage dig din uddannelse. Kunne du mon også tale med din far om, hvor vigtig din hf er for dig?

Hvis din far fortsat er svær at tale med, er der måske et familiemedlem eller en anden voksen, der vil hjælpe jer med at få talt ordentligt sammen om episoden? Det kan ofte være lettere at tale sammen, hvis der er en slags “mægler”, altså en person, der hverken holder med den ene eller anden, men som bare skal sørge for, at I får talt med hinanden på en ordentlig måde. Kunne det være en mulighed?

Jeg ved ikke, om det kan lade sig gøre, men måske kan du få et fritidsjob et par gange om ugen, hvor du kan tjene lidt ekstra hver måned, der også kan hjælpe med at betale pengene retur. Det er også en mulighed.

Afslutningsvis synes jeg, at du skal overveje at vise din far dit brev og mit svar? Det kan måske give anledning til en god snak..

Husk også, at du altid er velkommen til at ringe eller sms’e til BørneTelefonen på 116111. Du kan også chatte med os via vores hjemmeside.

De bedste hilsner
BørneTelefonen

Få endnu flere gode råde om hvordan du kan slappe af og finde ro

Der er forskel på at have travlt med en masse ting og så at være stresset. Det er ikke farligt at opleve mindre mængder af stress, det gør vi alle sammen. Men hvis du oplever, at du ikke kan slappe af og at du hele tiden føler dig bagud, så er det rigtig vigtigt, at der bliver gjort noget ved det. Der er nemlig ingen børn, der skal have stress.

Måske du tænker: Hvorfor er jeg stresset? Hvordan undgår jeg stress? Hvad er symptomerne på stress? Hvordan ændrer jeg mine forventninger til mig selv? Hvordan siger jeg nej? Hvordan får jeg mere ro i min hverdag? Hvorfor føler jeg mig aldrig god nok?

Du kan blive stresset af forskellige årsager. Det kan fx være dine forældre pludselig skal skilles og den nye situation gør dig stresset og trist. Det kan også være, at du har alt for meget, du skal nå i din hverdag. Det kan også være, at du har for høje krav til dig selv.

Her på siden kan du få gode råd og læse andre børns breve og BørneTelefonens svar. Du kan også prøve en vejrtrækningsøvelse, der kan få dig til at slappe af eller du kan lave en plan, der kan hjælpe dig med, at huske dig på, hvad der gør dig i godt humør.

Stem
Føler du dig presset eller stresset? Har du meget, du skal nå i din hverdag? Stem her og se hvad andre har svaret.

Føler du dig presset?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat