Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

fokoserer for meget på fremtiden

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Det lyder rigtig hårdt, det pres du føler, i forhold til dine søskende og forældres høje forventninger. Det lyder som om, at de har store ambitioner på dine vegne. Måske fordi de ser, at du er en klog og sej pige?

Jeg tror, at de fleste familier ønsker det bedste for hinanden, men det skal selvfølgelig ikke være et stort pres, at leve op til deres forventninger. Gad vide om din familie ved, hvordan du har det med det?

Jeg ved fra andre børn og unge, at mange føler, at de tidligt skal vide hvad de vil og at de skal klare alt perfekt.

Med alle de forventninger, kan det måske være svært at mærke, hvad man gerne selv vil? Noget af det vigtigste er, at man kan fortælle, hvordan man har det med det. Og det kan du. Det kan også hjælpe dig med, at mærke efter, hvad du gerne vil.

Fordi du er under 18, er det jo stadig dine forældre der bestemmer en stor del i dit liv. Men de kan ikke bestemme, hvad du skal med din fremtid, når du er voksen.

Du har ret til, at udtrykke dig og sige hvad du mener, føler og tænker. Det skal din familie lytte til. 

Jeg tænker derfor, at det bedste for dig vil være, at du får snakket med dine forældre om, hvor nervøs og stresset deres forventninger gør dig.

Du kan evt. skrive et brev, hvor du forklarer dem, hvad deres høje forventninger gør ved dig og hvordan du kunne tænke dig, at det var i stedet? På den måde, behøver du ikke sige det direkte til dem, til at starte med, hvis det er svært.

Det kan også være, at du har en sød lærer på skolen, der kender dig og som kan hjælpe dig med, at fortælle din familie, hvordan du føler det.

Du er altid velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111, hvor der altid sidder en sød rådgiver, der er klar til at snakke med dig.

De bedste hilsner fra

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råde om hvordan du kan slappe af og finde ro

Der er forskel på at have travlt med en masse ting og så at være stresset. Det er ikke farligt at opleve mindre mængder af stress, det gør vi alle sammen. Men hvis du oplever, at du ikke kan slappe af og at du hele tiden føler dig bagud, så er det rigtig vigtigt, at der bliver gjort noget ved det. Der er nemlig ingen børn, der skal have stress.

Måske du tænker: Hvorfor er jeg stresset? Hvordan undgår jeg stress? Hvad er symptomerne på stress? Hvordan ændrer jeg mine forventninger til mig selv? Hvordan siger jeg nej? Hvordan får jeg mere ro i min hverdag? Hvorfor føler jeg mig aldrig god nok?

Du kan blive stresset af forskellige årsager. Det kan fx være dine forældre pludselig skal skilles og den nye situation gør dig stresset og trist. Det kan også være, at du har alt for meget, du skal nå i din hverdag. Det kan også være, at du har for høje krav til dig selv.

Her på siden kan du få gode råd og læse andre børns breve og BørneTelefonens svar. Du kan også prøve en vejrtrækningsøvelse, der kan få dig til at slappe af eller du kan lave en plan, der kan hjælpe dig med, at huske dig på, hvad der gør dig i godt humør.

Stem
Føler du dig presset eller stresset? Har du meget, du skal nå i din hverdag? Stem her og se hvad andre har svaret.

Føler du dig presset?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat