Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ekstremt besat

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 14-årige pige

Hvor er det altså bare sejt af dig, at du har valgt at sætte ord på hvordan du har det og at skrive herind. Tak for det. Når man kæmper med nogle af de ting, du så fint beskriver i brevet, er det nemlig rigtig vigtigt, at man får hjælp til at håndtere det. Og det vil jeg rigtig gerne hjælpe dig med nogle idéer til.

Det er helt normalt, at man får et crush på en celebrity. Det er normalt at drømme om at blive kæreste med en kendt, og at man tænder seksuelt på at tænke på personen. Og selvom man på ene side ved, at det nok aldrig kommer til at ske i virkeligheden, kan det være rigtig svært at slippe drømmen. De følelser er der rigtig mange specielt teenagere der kan genkende fra deres eget følelsesliv.

Men når jeg læser dit brev, er det tydeligt for mig, at tankerne om dig og ham sammen er blevet for meget for dig. Og at de har påvirket dig på en måde, hvor du ikke trives med dig selv. Derfor synes jeg, det er rigtig vigtigt, at du får hjælp. Jeg kan forestille mig, at det må have krævet et stort mod af dig at fortælle dine forældre om nogle af de her ting. Jeg kan forestille mig, at dine forældre har svaret at det nok skal gå over, fordi de ikke har set, hvor svært det her er for dig. Ville du have mulighed for at vise dit brev til dine forældre – evt. sammen med mit svar? I brevet fortæller du nemlig rigtig tydeligt, hvordan det her påvirker dig.

Du skriver i brevet, at det her også påvirker din nattesøvn og derved også din trivsel i skolen. Har du en sød lærer, du ville kunne snakke med om det? Jeg tænker nemlig, det kan være vigtigt for dine lærere at vide, hvad der sker. På den måde kan de nemmere hjælpe og støtte dig. Og måske kan de igen åbne dine øjne for nogle af de andre ting end timer og lektier, der også sker i skolen. I en klasse sker der nemlig også en masse socialt. Hvis du ikke føler, du vil kunne dele nogle af de her ting med dine lærere, kunne sundhedsplejersken på skolen måske også være en idé? Hun er nemlig vant til at snakke med børn og unge om alle de ting, der kan være lidt svære at snakke med andre om.

Lige nu føler du måske ikke, du har overskud eller energi til det sociale. Men jeg vil alligevel anbefale dig at bruge så meget tid og energi, du overhovedet kan på det sociale – på dine veninder og venner. På den måde kunne du måske i noget tid få nogle af dine tanker hen på andre ting. Og måske er der en sød dreng omkring dig, som du bare ikke har kunnet opdage, fordi du havde andre ting at tænke på?

Nogle af de ting, du skriver om, tænker jeg også, at der måske er andre, det kunne være godt for dig at snakke med om. Selvom dine reaktioner er helt normale, tænker jeg, at mange af tingene hænger sammen. Det kan godt virke mere voldsomt, når ting hænger sammen. Men samtidig betyder det også, at hvis en af tingene bliver nemmere, bliver de andre også af sig selv lidt bedre. Derfor tænkte jeg, at du måske kunne snakke med LMS (Landsforeningen mod spiseforstyrrelse og selvskade)? De har en masse gratis tilbud og tilbyder blandt andet anonym rådgivning. Du kan læse mere om dem på https://hjaelp.lmsos.dk/. Jeg tror, de kan hjælpe dig på vej til at få det bedre med dig selv.

Jeg håber, jeg har kunnet give dig nogle idéer, du har fået lyst til at overveje. Som jeg allerede har skrevet, synes jeg, du er super-sej. Du er rigtig god til at sætte ord på dine tanker og følelser. Og den evne er jeg sikker på vil gøre det nemt for dem, der skal hjælpe dig til at få det bedre. Jeg ønsker dig alt det bedste fremover. Hvis du får brug for at snakke, er du altid velkommen til at skrive eller ringe.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere gode råde om hvordan du kan slappe af og finde ro

Der er forskel på at have travlt med en masse ting og så at være stresset. Det er ikke farligt at opleve mindre mængder af stress, det gør vi alle sammen. Men hvis du oplever, at du ikke kan slappe af og at du hele tiden føler dig bagud, så er det rigtig vigtigt, at der bliver gjort noget ved det. Der er nemlig ingen børn, der skal have stress.

Måske du tænker: Hvorfor er jeg stresset? Hvordan undgår jeg stress? Hvad er symptomerne på stress? Hvordan ændrer jeg mine forventninger til mig selv? Hvordan siger jeg nej? Hvordan får jeg mere ro i min hverdag? Hvorfor føler jeg mig aldrig god nok?

Du kan blive stresset af forskellige årsager. Det kan fx være dine forældre pludselig skal skilles og den nye situation gør dig stresset og trist. Det kan også være, at du har alt for meget, du skal nå i din hverdag. Det kan også være, at du har for høje krav til dig selv.

Her på siden kan du få gode råd og læse andre børns breve og BørneTelefonens svar. Du kan også prøve en vejrtrækningsøvelse, der kan få dig til at slappe af eller du kan lave en plan, der kan hjælpe dig med, at huske dig på, hvad der gør dig i godt humør.

Stem
Føler du dig presset eller stresset? Har du meget, du skal nå i din hverdag? Stem her og se hvad andre har svaret.

Føler du dig presset?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat