Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Alene

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 17 år

Det lyder til, at du føler dig lidt alene med det hele for tiden. Forhåbentlig får jeg her givet dig nogle forslag og ideer, som du kan bruge.

Du fortæller, at du har en række veninder med kernefamilier. Det gør dig misundelig – for du har ikke selv en samlet familie. Det kan være svært at se andre have det, man ikke selv har. Det tror jeg, mange kender.

Du skriver at du er træt af at bo sammen med din far. Og du beskriver så fint ‘pigefamilien’ med de 3 bonussøstre, der mestrer sang og instrumenter. Jeg kan godt forstå, hvorfor det er nemt at komme til at føle sig lidt anderledes – selvom du jo også har dit tegnetalent og dine interesser.

Du skriver om dit store behov for at gøre tingene på din måde. Ligesom da du gik på efterskole. Måske er det rigtigt for dig at forfølge ideen om at kunne være dig selv?

Måske er du allerede begyndt at spekulere lidt over fremtiden, og hvor du skal bo, når gymnasiet slutter? De fleste skoler har en uddannelses vejleder, studievejleder eller psykolog, som du vil kunne bruge.

Måske kunne du have lyst til at kontakte ham eller hende? Det kan være, at I kan tale lidt om fremtid og muligheder for at flytte hjemmefra. Der er ikke længe til, at du fylder 18 år.

Jeg ved ikke, hvor du bor, men mange unge flytter til de større byer såsom København, Odense og Århus pga. uddannelse – eller måske bare for at komme lidt væk og få lidt luftforandring.

Hvis du flyttede for dig selv, så kunne din far og mor komme på besøg. Og du ville være sammen med dem i ‘mindre doser’. I kunne fx lave noget mad sammen eller tage i biografen – eller noget helt andet. Mange oplever, at man værdsætter hinandens selskab lidt mere på den måde.

Noget helt tredje kunne også være at du kunne tage til udlandet og studere ligesom din veninde? Eller tage ud og rejse lidt? Måske du kan starte med at tage over og besøge din veninde i en weekend?

Såfremt du har lyst til at tale mere kan du ringe til os på 116 111 eller kontakte os via sms eller chat, hvor der sidder voksne klar til at tale med dig.

Kærlig hilsen Børnetelefonen

Få endnu flere gode råde om hvordan du kan slappe af og finde ro

Der er forskel på at have travlt med en masse ting og så at være stresset. Det er ikke farligt at opleve mindre mængder af stress, det gør vi alle sammen. Men hvis du oplever, at du ikke kan slappe af og at du hele tiden føler dig bagud, så er det rigtig vigtigt, at der bliver gjort noget ved det. Der er nemlig ingen børn, der skal have stress.

Måske du tænker: Hvorfor er jeg stresset? Hvordan undgår jeg stress? Hvad er symptomerne på stress? Hvordan ændrer jeg mine forventninger til mig selv? Hvordan siger jeg nej? Hvordan får jeg mere ro i min hverdag? Hvorfor føler jeg mig aldrig god nok?

Du kan blive stresset af forskellige årsager. Det kan fx være dine forældre pludselig skal skilles og den nye situation gør dig stresset og trist. Det kan også være, at du har alt for meget, du skal nå i din hverdag. Det kan også være, at du har for høje krav til dig selv.

Her på siden kan du få gode råd og læse andre børns breve og BørneTelefonens svar. Du kan også prøve en vejrtrækningsøvelse, der kan få dig til at slappe af eller du kan lave en plan, der kan hjælpe dig med, at huske dig på, hvad der gør dig i godt humør.

Stem
Føler du dig presset eller stresset? Har du meget, du skal nå i din hverdag? Stem her og se hvad andre har svaret.

Føler du dig presset?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat