Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Veninde har bulimi

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år

Du har helt ret i, at din veninde har brug for hjælp. Derfor er det helt rigtigt, at du har delt din bekymring med hendes søster og din mor.

Det vigtige er, at du nu får snakket med din veninde om det hele. Vær ærlig og fortæl hende, at du har talt med hendes søster, men at du gjorde det, fordi du selv blev så ked af det. Det lyder som om hun er rigtig usikker på, hvad hun skal gøre. Det er godt for hende, at du er der og kan snakke med hende om det. Jeg synes det bedste du kan gøre, er at fortælle hende, at du er meget bekymret, og at det er vigtigt at få snakket med en voksen, der kan hjælpe hende.

Måske kunne du foreslå hende, at I sammen kontakter læreren på jeres skole? Hun har helt sikkert brug for støtte til at snakke om det. Hun har tillid til dig, og det bedste, du kan gøre for hende, er at hjælpe hende til at bede om hjælp. Det kan godt være, at du bliver nødt til at overtale hende til at snakke med nogen om det. Hun er jo , som du skriver, bange for at andre bliver sure på hende. 

Hvis hun holder fast i, at hun ikke vil snakke med nogen, tænker jeg, at du må sige til hende, at du så må snakke med læreren uden hende. Det er også et stort ansvar for dig, at have den viden om din veninde, uden at du kan tale med andre om det. Det har du brug for. Du skal også passe på dig selv. Mon din mor vil hjælpe dig med at få hjælp til din veninde?

Foreslå din veninde, at hun kan kontakte foreningen LMS, der hjælper unge med spiseforstyrrelser. Hun kan gå ind på deres hjemmeside og læse mere http://www.lmsos.dk/ . Hun eller du er selvfølgelig også velkomne til at ringe til BørneTelefonen og få en snak om, hvordan I skal få snakket med jeres lærer eller en anden voksen.

Jeg synes, du er en super veninde, der bekymrer dig og tager ansvar. Men din veninde skal også have hjælp fra de voksne.

Mange kærlige hilsner fra BørneTelefonen.

 

har du en spiseforstyrrelse?

En spiseforstyrrelse er alvorlig, og det kræver hjælp fra en voksen. Det er derfor vigtigt at du fortæller nogen om din spiseforstyrrelse. Det er kun din læge, der kan sige, om du har en spiseforstyrrelse eller ej.

En spiseforstyrrelse kan vise sig på mange måder. Det kan være, at du spiser meget, at du næsten ikke spiser, at du kaster op eller at du træner meget.

Nogle beskriver også en spiseforstyrrelse som deres bedste ven, fordi den kan føles tryg. Men de beskriver den samtidig som deres værste fjende, fordi den får dem til at blive syge. Det kan føles hårdt at kæmpe imod sin spiseforstyrrelse, men det er heldigvis muligt at få det bedre.

Her på siden kan du få gode råd mod spiseforstyrrelser, få hjælp til at vende de negative tanker og øve dig i at få et mere positivt selvbillede.

Spiseforstyrrelser Andre der hjælper

Det Mentale Motionscenter

Gode råd og øvelser til at styrke din mentale sundhed
Læs mere

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat