Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Udvikler jeg anoreksi?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige

Du er bestemt ikke en drama Queen. Det er nemlig kun godt, at du handler og søger hjælp, når du er bekymret.

Jeg er enig med dig i, at dine tanker om mad fylder for meget. Mad skal helst være noget, man nyder. Ikke noget man får dårlig samvittighed over at spise. Det er dog din læge, der bedst kan vurdere, om du har eller er ved at udvikle en spiseforstyrrelse. Derfor vil jeg faktisk råde dig til at tale med din læge. 

Nogle af dine veninder har lagt mærke til, at du ikke spiser så meget. Og du har også talt lidt med en af dem om det. Mon ikke det kunne det være rart for dig at tale mere om det med din veninde? Selvom du måske synes, det er svært at åbne op for den snak igen, så kan du sikkert også mærke, at det er rart at dele sine tanker og bekymringer med nogen. Du kunne som en start vise dit brev og mit svar?

Derudover er det vigtigt, at du får talt med dine forældre. De har måske allerede lagt mærke til, at du har tabt dig og ikke spiser så meget? Dine forældre vil kunne hjælpe dig med at komme til lægen.

Hvis man har en spiseforstyrrelse, kan man nogle gange godt føle, at der er to stemmer indeni en, der kæmper om at få lov at bestemme: Stemmen der siger, at man ikke skal spise. Og stemmen der fortæller en, at man er ude på et skråplan, og at maden er ens ven. Du skal lytte til den sidste stemme. Også når den stemme, der ikke vil have dig til at spise, råber højst. 

Du fortæller, at du gerne vil ringe hertil. Det, synes jeg, er en god ide. Vi er vant til at tale med børn og unge - også de generte. Derfor vil vores rådgivere spørge ind, hvis ikke du lige kan få sagt noget med det samme. 

Jeg vil også råde dig til at kigge på denne hjemmeside: http://www.lmsos.dk/ Her kan du få gode råd og nyttig viden om spiseforstyrrelser.

Jeg håber, at du hurtigt får bedt om hjælp – du er med dit brev hertil allerede godt på vej. Og det er faktisk sådan, at jo hurtigere du får hjælp jo nemmere er det at slippe af med en spiseforstyrrelse. Og lige nu har du en alder, hvor du har brug for sund mad og god næring for at kunne vokse og udvikle dig.

Jeg ønsker dig alt det bedste

Kærlig hilsen 

BørneTelefonen

 

har du en spiseforstyrrelse?

En spiseforstyrrelse er alvorlig, og det kræver hjælp fra en voksen. Det er derfor vigtigt at du fortæller nogen om din spiseforstyrrelse. Det er kun din læge, der kan sige, om du har en spiseforstyrrelse eller ej.

En spiseforstyrrelse kan vise sig på mange måder. Det kan være, at du spiser meget, at du næsten ikke spiser, at du kaster op eller at du træner meget.

Nogle beskriver også en spiseforstyrrelse som deres bedste ven, fordi den kan føles tryg. Men de beskriver den samtidig som deres værste fjende, fordi den får dem til at blive syge. Det kan føles hårdt at kæmpe imod sin spiseforstyrrelse, men det er heldigvis muligt at få det bedre.

Her på siden kan du få gode råd mod spiseforstyrrelser, få hjælp til at vende de negative tanker og øve dig i at få et mere positivt selvbillede.

Spiseforstyrrelser Andre der hjælper

Det Mentale Motionscenter

Gode råd og øvelser til at styrke din mentale sundhed
Læs mere

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat