Brev

tror min søster har en spiseforstyrrelse

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år, 

Hvor er det bare godt, at du sådan er opmærksom på din søster. Du lyder som en rigtig god søster.

Jeg synes, at det kunne være en rigtig god idé, at tale med hende om det. Sig at du har lagt mærke til, at hun spiser mindre end hun plejer. Og at det bekymre dig. Der kan jo være mange grunde til det. Det kan være, at hun ikke gør det bevidst. At hun måske bare ikke føler sulten.

Som du selv skriver er hun meget kræsen. Så det kan også være at hun bare ikke rigtig kan lide det. Men det kan jo også være, at du har ret i din bekymring.

Jeg synes også, at det vil være godt at tale med dine forældre om det. Så de også ved, hvad du lægger mærke til og bliver bekymret over. På den måde kan dine forældre være opmærksomme og være dem, der tager ansvar for at hun spiser og ikke får mulighed for at skjule det, hvis det er en spiseforstyrrelse. 

I kan få mere at vide og rådgivning om spiseforstyrrelser hos rådgivningen: www.lmsos.dk  Det er gratis og de ved meget om spiseforstyrrelser.

Din søster er heldig at have dig!

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

har du en spiseforstyrrelse?

En spiseforstyrrelse er alvorlig, og det kræver hjælp fra en voksen. Det er derfor vigtigt at du fortæller nogen om din spiseforstyrrelse. Det er kun din læge, der kan sige, om du har en spiseforstyrrelse eller ej.

En spiseforstyrrelse kan vise sig på mange måder. Det kan være, at du spiser meget, at du næsten ikke spiser, at du kaster op eller at du træner meget.

Nogle beskriver også en spiseforstyrrelse som deres bedste ven, fordi den kan føles tryg. Men de beskriver den samtidig som deres værste fjende, fordi den får dem til at blive syge. Det kan føles hårdt at kæmpe imod sin spiseforstyrrelse, men det er heldigvis muligt at få det bedre.

Her på siden kan du få gode råd mod spiseforstyrrelser, få hjælp til at vende de negative tanker og øve dig i at få et mere positivt selvbillede.

Spiseforstyrrelser Andre der hjælper

Det Mentale Motionscenter

Gode råd og øvelser til at styrke din mentale sundhed
Læs mere

LMS

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat