Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Tror han har anoreksi…

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 14 årige pige.

Tak for dit brev. Hvor er det dejligt for dig, at du har en kæreste som, du er så glad for.

Jeg vil give dig ret i, at din kæreste lyder til at veje for lidt i forhold til hans vægt. Jeg kan dog ikke, ud fra hvad du skriver i dit brev, stille diagnosen anoreksi. Det kræver nemlig en del mere viden om din kæreste end hans vægt og højde. Jeg synes, at det er rigtig godt, at du bekymrer dig om din kæreste. Jeg tror, at du har ret i, at han skal have noget hjælp. Jeg synes, at din kæreste skal vurderes af sin læge. For det første, er det en læge som skal stille diagnosen anoreksi. Og for det andet kan man fejle noget i kroppen som gør, at man bliver for tynd og mister appetitten. Det kan lægen undersøge. Og så kan lægen hjælpe med, at din kæreste får den behandling og støtte, som han har brug for.

Hvad tror du, at din kæreste vil synes om, at du foreslår ham at gå til lægen?

Jeg tænker desuden på, om det er noget, som han har talt med sine forældre om? Jeg tænker, at det vil være dejligt for ham at have hans forældre med op til lægen. Og at han derfor bør tale med dem, eller en anden voksen han stoler på, om det ud over lægen. Det kan måske også være rart for dig, at tale med nogen om dine bekymringer? Det kan nemlig godt være svært, at gå alene med.

Hvis han til at starte med ikke synes, at det er en god idé, så kunne du jo prøve at vise ham både dit brev til mig, men også mit svar. Måske det kan hjælpe ham? Han har også mulighed for at kontakte BørneTelefonen helt anonymt på chat, telefon eller sms. Her sidder der søde rådgivere klar hver dag mellem 11 og 23.

Jeg håber, at du kan bruge mit svar.

Mange hilsner fra BørneTelefonen.

har du en spiseforstyrrelse?

En spiseforstyrrelse er alvorlig, og det kræver hjælp fra en voksen. Det er derfor vigtigt at du fortæller nogen om din spiseforstyrrelse. Det er kun din læge, der kan sige, om du har en spiseforstyrrelse eller ej.

En spiseforstyrrelse kan vise sig på mange måder. Det kan være, at du spiser meget, at du næsten ikke spiser, at du kaster op eller at du træner meget.

Nogle beskriver også en spiseforstyrrelse som deres bedste ven, fordi den kan føles tryg. Men de beskriver den samtidig som deres værste fjende, fordi den får dem til at blive syge. Det kan føles hårdt at kæmpe imod sin spiseforstyrrelse, men det er heldigvis muligt at få det bedre.

Her på siden kan du få gode råd mod spiseforstyrrelser, få hjælp til at vende de negative tanker og øve dig i at få et mere positivt selvbillede.

Spiseforstyrrelser Andre der hjælper

Det Mentale Motionscenter

Gode råd og øvelser til at styrke din mentale sundhed
Læs mere

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat