Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Spiser jeg for lidt? Er jeg for tynd?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år.

Mange tak for dit brev omkring dine tanker om din vægt og din manglende appetit.

Det er rigtig godt, at du opsøger rådgivning og hjælp i forhold til din bekymringer.

Jeg bliver lidt nysgerrig efter at vide, om din manglende appetit kan skyldes noget, der sker omkring dig? Om du har for meget om ørerne, eller der er noget særligt, der er sket de sidste to uger?

Det er rigtigt godt, at du har drøftet det med din veninde. Det næste skridt bliver at snakke med nogle voksne. Kan du snakke med dine forældre om dine bekymringer, om hvorvidt du er for tynd og om din manglede appetit?

Ellers kan du måske spørge din lærer, om du kan få en samtale med sundhedsplejersken? Hvis du synes det er svært at snakke med læreren, kan du spørge din veninde om hun vil hjælpe dig med at tage snakken.

Sundhedsplejersken ved meget om børns udvikling og sundhed, og kunne derfor være god for dig at tale med. Du kan fortælle hende, at du er bekymret for, om du er for tynd, og at du synes du mangler appetit.

Du spørger, om der kan være en sammenhæng mellem dårligt humør og for lidt indtag af mad – det kan der godt, ja. Både krop og hjerne har brug for brændstof for at fungere optimalt, så hvis man får for lidt næring fra mad løbet af dagen, kan man både blive sur, træt og ukoncentreret.

Hvis man i en periode ikke føler så meget appetit, så er det vigtigt at spise ting med megen nærig i, dvs. ting der ikke er fedtfattige, så kroppen får noget “benzin” at køre på.

Jeg håber du har mod på at få talt med nogle voksne, så du kan få hjælp til at finde ud af, hvorfor du ikke har så meget appetit, og om du er for tynd.

Du er også altid velkommen til at ringe til Børnetelefonen og få en snak, hvis du får brug for flere råd.

Mange hjertevarme hilsner fra BørneTelefonen

har du en spiseforstyrrelse?

En spiseforstyrrelse er alvorlig, og det kræver hjælp fra en voksen. Det er derfor vigtigt at du fortæller nogen om din spiseforstyrrelse. Det er kun din læge, der kan sige, om du har en spiseforstyrrelse eller ej.

En spiseforstyrrelse kan vise sig på mange måder. Det kan være, at du spiser meget, at du næsten ikke spiser, at du kaster op eller at du træner meget.

Nogle beskriver også en spiseforstyrrelse som deres bedste ven, fordi den kan føles tryg. Men de beskriver den samtidig som deres værste fjende, fordi den får dem til at blive syge. Det kan føles hårdt at kæmpe imod sin spiseforstyrrelse, men det er heldigvis muligt at få det bedre.

Her på siden kan du få gode råd mod spiseforstyrrelser, få hjælp til at vende de negative tanker og øve dig i at få et mere positivt selvbillede.

Spiseforstyrrelser Andre der hjælper

Det Mentale Motionscenter

Gode råd og øvelser til at styrke din mentale sundhed
Læs mere

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat