Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min veninde har en spiseforstyrrelse

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år.

Jeg er sikker på, at det er rigtig vigtigt for din veninde, at du bliver ved med at holde kontakt til hende. Det er nok den bedste måde, du kan hjælpe hende på lige nu.

Din veninde har en spiseforstyrrelse, der er så alvorlig, at hun er stoppet i skolen, og jeg forestiller mig, at når hun er væk i lang tid, er det nok fordi hun er i behandling. Jeg kan godt forstå, at du savner hende og gerne vil hjælpe hende, men hun har nok ikke det overskud, der skal til at være sammen med andre. En spiseforstyrrelse er nemlig en sygdom, der fylder meget for den, der har den.

Når din venidnes mor siger, at hun håber, du stadig er der for hende, synes jeg, det bekræfter, at hun gerne vil dig, men ikke magter det lige nu.

Så jeg tror, at den bedste julegave, du kan give hende, er, at forsikre hende om, at I to stadig er gode veninder, selv om I ikke ses så tit, og at du vil være der for hende, lige gyldigt hvad der sker.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

har du en spiseforstyrrelse?

En spiseforstyrrelse er alvorlig, og det kræver hjælp fra en voksen. Det er derfor vigtigt at du fortæller nogen om din spiseforstyrrelse. Det er kun din læge, der kan sige, om du har en spiseforstyrrelse eller ej.

En spiseforstyrrelse kan vise sig på mange måder. Det kan være, at du spiser meget, at du næsten ikke spiser, at du kaster op eller at du træner meget.

Nogle beskriver også en spiseforstyrrelse som deres bedste ven, fordi den kan føles tryg. Men de beskriver den samtidig som deres værste fjende, fordi den får dem til at blive syge. Det kan føles hårdt at kæmpe imod sin spiseforstyrrelse, men det er heldigvis muligt at få det bedre.

Her på siden kan du få gode råd mod spiseforstyrrelser, få hjælp til at vende de negative tanker og øve dig i at få et mere positivt selvbillede.

Spiseforstyrrelser Andre der hjælper

Det Mentale Motionscenter

Gode råd og øvelser til at styrke din mentale sundhed
Læs mere

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat