Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kan ikke holde mad i mig…

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 16 år

Mange tak for dit brev. Det er bare så ubehageligt, når kroppen gør ting, som ikke er rare, og som man ikke helt kan forstå hvorfor sker. Jeg kan fornemme, at du har tænkt meget over hvorfor du mon kaster op, og at det er noget, som ikke er sundt for dig. Jeg kan godt forstå, at du er bekymret. Hvor er det godt, at du har skrevet til BørneTelefonen, så jeg måske kan hjælpe dig.

Du skriver, at du ikke stikker to fingre i halsen. Det får mig til at tænke, at du måske ved noget om spiseforstyrrelser i forvejen? Måske har du hørt om den spiseforstyrrelse, som kaldes for bulimi. Bulimi er en spiseforstyrrelse, der er karakteriseret ved spisetrang, spiseanfald og efterfølgende forsøg på modvirke, at man tager på i vægt ved for eksempel at fremprovokere opkast. Dette kommer af en frygt for at være/blive overvægtig. Kan du mon genkende nogle af disse ting?

Hvis du har brug for mere information om krop og spiseforstyrrelser, kan du læse mere om det her.

Jeg kan fornemme, at du allerede har tænkt over, hvad der mon er årsag til dine opkast, når du skriver om bekymringer om din krops udseende og om problemer i pigeverdenen. Tanker og bekymringer, som for eksempel dem du omtaler, kan godt påvirke appetitten. Nogle gange er det sådan, at hvis man har ubalance i det psykiske, kan det godt vise sig fysisk på kroppen.

Det er svært for mig at fortælle dig, hvad der er årsag til at netop din krop reagerer med opkast. Det er du nødt til at snakke med en læge om. Du kan også snakke med din læge om alle de tanker, du går rundt med, som ikke kun handler om opkast. Det er slet ikke noget, som man skal gå alene med. Jeg synes derfor også, at du skal fortælle det her til din mor og/eller far, så de kan hjælpe dig. Du kan også fortælle det til en anden voksen, som du stoler på. Det kunne for eksempel være en lærer eller en anden fra din familie. Hvis der er en sundhedsplejerske tilknyttet din skole, kan du også tage en snak med ham/hende. Hvis det er svært for dig at fortælle om, kan du eventuelt vise dette brev, som du har skrevet til BørneTelefonen.

Det rigtig vigtigt, at du kommer til lægen, så du kan finde ud af, hvorfor din krop handler som den gør. Jeg håber derfor, at du har mod på at følge mine råd, så du også kan få nogle til at støtte dig i alt det, som du lige nu går alene med. At du allerede har gjort dig mange tanker omkring det, og at du har handlet på det og skrevet ind til os, får mig til at tænke, at du er en stærk pige. Jeg tror på, at du kan!

De varmeste hilsner fra BørneTelefonen

har du en spiseforstyrrelse?

En spiseforstyrrelse er alvorlig, og det kræver hjælp fra en voksen. Det er derfor vigtigt at du fortæller nogen om din spiseforstyrrelse. Det er kun din læge, der kan sige, om du har en spiseforstyrrelse eller ej.

En spiseforstyrrelse kan vise sig på mange måder. Det kan være, at du spiser meget, at du næsten ikke spiser, at du kaster op eller at du træner meget.

Nogle beskriver også en spiseforstyrrelse som deres bedste ven, fordi den kan føles tryg. Men de beskriver den samtidig som deres værste fjende, fordi den får dem til at blive syge. Det kan føles hårdt at kæmpe imod sin spiseforstyrrelse, men det er heldigvis muligt at få det bedre.

Her på siden kan du få gode råd mod spiseforstyrrelser, få hjælp til at vende de negative tanker og øve dig i at få et mere positivt selvbillede.

Spiseforstyrrelser Andre der hjælper

Det Mentale Motionscenter

Gode råd og øvelser til at styrke din mentale sundhed
Læs mere

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat