Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

jeg kan ikke stoppe med at spise.

hej børnetelefonen.

Jeg hedder E og er 14 år, jeg kan ikke stoppe med spise, hver gang jeg får chancen for at spise, så gør jeg det, indtil at maden bliver fjernet fra mig.

Jeg går nogen gange ned uden mine forældre opdager det for at hente mad om natten.

HJÆLP

Pige, 15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige,

Det lyder som om du er rigtig sulten, og at du spiser meget fordi, du har brug for det. Men det må ikke være rart at føle at din appetit er ude af kontrol. Mon du skriver herind fordi du er bange for, at du spiser for meget og/eller for at blive for tyk?

Du er 14 år og formentlig i puberteten. Er det rigtigt? Når man er i puberteten har kroppen brug for rigtig meget energi, så man kan blive højere og udvikle sig som man skal. I den periode kan man godt have fornemmelsen af konstant at have ’ædeflip’. Er det sådan du har det?

Har du snakket med nogen om, at du er så sulten, f.eks. din mor eller far? Det kan være at de kan hjælpe dig med, hvad du kan gøre eller hvad du kan spise. Hvis det er nogle usunde ting du kommer til at spise, kan de måske lade være med at købe dem ind. Hvis det derimod handler om, at det du spiser ikke rigtig mætter, så kan det være dine forældre kan lave noget andet til aftensmad (og andre måltider), der mætter mere. Hvad tænker du om det?

Der er nemlig også forskel på hvilken mad man spiser og hvor længe man føler sig mæt. Og vokser man og udvikler sig, så er der brug for mere energi gennem maden. 

Det kan også være at det ville være rart for dig at snakke med sundhedsplejersken på din skole eller også kan du ringe eller sms’e ind til os på 116 111 eller skrive til os på chatten. Her vil du kunne få råd fra en rådgiver der er meget vant til at snakke med børn og unge om sådan nogle ting.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

har du en spiseforstyrrelse?

En spiseforstyrrelse er alvorlig, og det kræver hjælp fra en voksen. Det er derfor vigtigt at du fortæller nogen om din spiseforstyrrelse. Det er kun din læge, der kan sige, om du har en spiseforstyrrelse eller ej.

En spiseforstyrrelse kan vise sig på mange måder. Det kan være, at du spiser meget, at du næsten ikke spiser, at du kaster op eller at du træner meget.

Nogle beskriver også en spiseforstyrrelse som deres bedste ven, fordi den kan føles tryg. Men de beskriver den samtidig som deres værste fjende, fordi den får dem til at blive syge. Det kan føles hårdt at kæmpe imod sin spiseforstyrrelse, men det er heldigvis muligt at få det bedre.

Her på siden kan du få gode råd mod spiseforstyrrelser, få hjælp til at vende de negative tanker og øve dig i at få et mere positivt selvbillede.

Spiseforstyrrelser Andre der hjælper

Det Mentale Motionscenter

Gode råd og øvelser til at styrke din mentale sundhed
Læs mere

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat