Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad skal jeg sige? eller skal jeg ikke bland mig?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år,

Tak for dit brev. Jeg bliver helt varm i hjertet, når jeg læser, hvor omsorgsfuld en veninde, du er. Din veninde er heldig at have en veninde som dig.

Jeg forstår godt, at det må være svært at se på, hvordan ens gode veninde går så meget op i kalorier, og hvad hun vil veje – specielt når hun ikke har brug for at tabe sig, som du beskriver så fint. Du har ret i, at det for nogle unge godt kan ende galt i en periode. Derfor synes jeg også, at det er rigtigt flot, at du har sat ord på din bekymring over for os.

Jeg tænker, at du skal holde fast i dit mod til at få hjælp af voksne, der kan snakke med din veninde og passe på hende, så ikke det ender galt. Kunne du snakke med din mor om din bekymring, og så kunne din mor snakke med hendes mor, eller I kunne sammen tale med hendes mor.

Hvis du er tryg ved din lærer i skolen, og din lærer kender din veninde, kunne du også snakke med din lærer. Din lærer har pligt til at hjælpe, hvis der er et problem. Det kunne også være, at din lærer kunne tage et emne op i klassen om, hvordan man ser ud og hvilke forandringer, der er med kroppen i jeres alder. Jeg er næsten sikker på, at der sidder andre unge med tanker om, at de gerne ville ser anderledes ud og ikke er helt tilfredse med deres kroppe. Et emne i klassen kunne være så godt, for så kunne man få snakket om det som en del af den udvikling der sker i puberteten. 

Jeg ved godt, at du måske tænker, at du ikke vil gå bag din venindes ryg. Men hvis du tænker på det på den måde, at det er noget. du gør for at passe på din veninde, fordi du holder af hende. Det er et voksenproblem at hjælpe hende med at få styr på hendes fokus, så hun ikke bliver syg.

Du kan være hendes støtte og forsætte med at være hendes veninde og gøre ting, som veninder gør. Men det er vigtigt, at det er voksne, der tager ansvar for din venindes helbred. Der er også hjælp at få omkring spiseforstyrrelser hos www.lmsos.dk - her kan man få rådgivning og hjælp. 

Jeg håber, du kan bruge mit svar. Hvis du har brug for mere snak, kan du altid ringe til BørneTelefonen 116 111, hvor vi er klar til at lytte og snakke.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

har du en spiseforstyrrelse?

En spiseforstyrrelse er alvorlig, og det kræver hjælp fra en voksen. Det er derfor vigtigt at du fortæller nogen om din spiseforstyrrelse. Det er kun din læge, der kan sige, om du har en spiseforstyrrelse eller ej.

En spiseforstyrrelse kan vise sig på mange måder. Det kan være, at du spiser meget, at du næsten ikke spiser, at du kaster op eller at du træner meget.

Nogle beskriver også en spiseforstyrrelse som deres bedste ven, fordi den kan føles tryg. Men de beskriver den samtidig som deres værste fjende, fordi den får dem til at blive syge. Det kan føles hårdt at kæmpe imod sin spiseforstyrrelse, men det er heldigvis muligt at få det bedre.

Her på siden kan du få gode råd mod spiseforstyrrelser, få hjælp til at vende de negative tanker og øve dig i at få et mere positivt selvbillede.

Spiseforstyrrelser Andre der hjælper

Det Mentale Motionscenter

Gode råd og øvelser til at styrke din mentale sundhed
Læs mere

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat