Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

hjælp!!!!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige 

Tak for dit brev! Jeg synes at det er så godt, at du skriver til os or at få nogle råd.  

Jeg kan godt forstå, at du er bekymret for din veninde. Det er svært at se nogen man holder af lave skade på sig selv. Det er mange unge der er begynder at skade sig selv, når noget i deres liv gør ondt eller er svært. Det er som om de kan dulme smerten, de har inde i ved at gøre skade på sig selv. Men det er ikke en god langsigtet løsning. Du skriver i dit brev, at du har tænkt tanken at det måske kan være din skyld at din veninde cutter sig selv, men du skriver også at du inderst inde nok ved, at det er noget andet der er i vejen. Og det tror jeg at du har helt ret i, det er ikke din skyld! I stedet skal du tænke at din veninde er heldig at have en ven som dig, som er bekymret for hendes velvære. 

Det er vigtigt at din veninde får hjælp så hun kan få det bedre. Måske kan du fortælle hende at du har set at hun cuttet og at du er bekymret for hende. Hvis du har overskud til det er det en god idé hvis du sammen med din veninde kunne fortælle nogle voksne om hvordan hun har det, f.eks. hendes forældre, en lærer eller nogen helt tredje, som hun stoler på kan hjælpe hende videre. Det er de voksne som skal prøve at hjælpe din veninde, det er ikke dit ansvar alene. Det kan også en god idé at du taler med læreren og fortæller, hvad  din veninde fortæller og at du så, at hun har skåret i sig selv. Din lærer skal nemlig hjælpe din veninde, når hun har det har det svært.  

En anden mulighed er at få hjælp fra Landsforeningen mod selvskade og spiseforstyrrelser på www.selvskade.dk eller ringe dem på telefon 70101818. De ved hvordan din veninde kan få hjælp til at få det bedre. Måske kan du give informationen til din veninde, så at hun ved at der findes et sted at vende sig til når det bliver svært. 

Kære du, det lyder også som om du har en del at ”kæmpe” med selv. Jeg håber, at du har en voksen som du kan tale med og som hjælper dig til at få det bedre. Husk at du altid er velkommen til at ringe til os på BørneTelefonen på 116 111 hvis du har brug for at tale med en voksen om det der sker i dit liv - og at du også kan kontakte Landsforeningen mod selvskade og spiseforstyrrelser for at få hjælp .

 Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat