Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Har jeg en spiseforstyrrelse/anoreksi

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år

Først og fremmest vil jeg gerne rose dig for din åbenhed og ærlighed i dette brev - det kræver meget mod og overskud, at få sagt de inderste tanker og følelser højt. Dette er første skridt på vejen til at få det bedre med dig selv.

Børn fødes med rettigheder - ret til at blive passet godt på derhjemme og vokse op i tryghed. Når jeg læser dit brev, lyder det til at dine forældre har haft svært ved at give dig dette. At blive smidt ud hjemmefra og samtidig blive talt ned til, er ikke ok og kan mærkes dybt inde.

Det har det uden tvivl en betydning for hvordan du har det i dag. Du er rigtig godt til at sætte ord på din situation, men det kan være svært for mig at svare på, om du har en spiseforstyrrelse - uanset hvad det er, så tænker jeg, at du har været igennem så meget, at du har brug for hjælp til at komme videre.

Din sundhedsplejerske har spurgt ind til dig, og hun har ramt noget rigtigt med det hun har sagt. Det kan godt virke overvældende og måske også svært at rumme. Måske er det derfor du har trukket dig lidt tilbage med hensyn til bare at fortælle det hele på en gang - men som du selv rigtig nok er inde på, så er der lige nu en voksen, som er klar til at lytte til dig. Som er interesseret og som faktisk kan hjælpe dig videre i den situation du befinder dig i.

Derfor synes jeg, at du skal finde alt det mod, som jeg ved du har, til at tage kontakt til din sundhedsplejerske igen.

Hvis det på nogen måde kan være hjælpsomt for dig, så kan du måske tage dette brev (og svar) med til hende og bede hende om at læse det. Så ved hun hvad det handler om, og måske gør det det lettere at starte en samtale.

Selv om du finder modet til at snakke med din sundhedsplejerske, kan det også være at du har en god ven eller veninde, som du kan snakke med. Nogle gange kan det være godt at snakke med en jævnaldrende, som bare kan lytte til det man har at fortælle. Men husk at tale med sundhedsplejersken.

 

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

har du en spiseforstyrrelse?

En spiseforstyrrelse er alvorlig, og det kræver hjælp fra en voksen. Det er derfor vigtigt at du fortæller nogen om din spiseforstyrrelse. Det er kun din læge, der kan sige, om du har en spiseforstyrrelse eller ej.

En spiseforstyrrelse kan vise sig på mange måder. Det kan være, at du spiser meget, at du næsten ikke spiser, at du kaster op eller at du træner meget.

Nogle beskriver også en spiseforstyrrelse som deres bedste ven, fordi den kan føles tryg. Men de beskriver den samtidig som deres værste fjende, fordi den får dem til at blive syge. Det kan føles hårdt at kæmpe imod sin spiseforstyrrelse, men det er heldigvis muligt at få det bedre.

Her på siden kan du få gode råd mod spiseforstyrrelser, få hjælp til at vende de negative tanker og øve dig i at få et mere positivt selvbillede.

Spiseforstyrrelser Andre der hjælper

Det Mentale Motionscenter

Gode råd og øvelser til at styrke din mentale sundhed
Læs mere

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat