Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

har Anoreksi

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år.

Det er rigtig godt, at du reagerer på din bekymring, når du tænker, at du måske har anoreksi. Det er en alvorlig sygdom, som det er meget vigtigt at få hjælp og behandling med og gerne så hurtigt som muligt.

Jeg kan ikke ud fra et brev diagnosticere om du har anoreksi, det er noget der kræver en læge. Er der mon nogen, der ved, hvordan du har det? Har du mon talt med nogle veninder eller dine forældre om det? Mit råd til dig er at fortælle dine forældre, hvordan du har det, og bede dem om at gå med dig til jeres læge, så lægen kan finde ud af, hvordan du kan få hjælp.

Hvis du ikke allerede har fortalt dine forældre, hvordan du har det, så kan jeg godt forestille mig, at det er noget, der kan være svært at få sagt, men måske har dine forældre allerede lagt mærke til, at du spiser anderledes end før, og i så fald er det måske nemmere at få sagt... Det kan også være, de ikke har tænkt over det og bliver overraskede. Uanset hvad tror jeg, at dine forældre blive glade for, at du deler dine tanker med dem, og at det vil være en stor hjælp og støtte for dig at have en af dem med til lægen.

Jeg håber, at du kan bruge mit svar. Hvis du har flere spørgsmål er du velkommen til at ringe eller skrive direkte til BørneTelefonen på 116 111 eller på vores chat.

Mange hilsner fra BørneTelefonen

har du en spiseforstyrrelse?

En spiseforstyrrelse er alvorlig, og det kræver hjælp fra en voksen. Det er derfor vigtigt at du fortæller nogen om din spiseforstyrrelse. Det er kun din læge, der kan sige, om du har en spiseforstyrrelse eller ej.

En spiseforstyrrelse kan vise sig på mange måder. Det kan være, at du spiser meget, at du næsten ikke spiser, at du kaster op eller at du træner meget.

Nogle beskriver også en spiseforstyrrelse som deres bedste ven, fordi den kan føles tryg. Men de beskriver den samtidig som deres værste fjende, fordi den får dem til at blive syge. Det kan føles hårdt at kæmpe imod sin spiseforstyrrelse, men det er heldigvis muligt at få det bedre.

Her på siden kan du få gode råd mod spiseforstyrrelser, få hjælp til at vende de negative tanker og øve dig i at få et mere positivt selvbillede.

Spiseforstyrrelser Andre der hjælper

Det Mentale Motionscenter

Gode råd og øvelser til at styrke din mentale sundhed
Læs mere

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat