Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Dårligt med mig selv

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14

Tak for dit brev. En spiseforstyrrelse kan desværre være svær at slippe helt af med og efter man er blevet erklæret rask, kan nogle af de samme svære tanker godt komme på besøg. Du gjorde det helt rigtige, da du gik til samtaler sidste år – man skal nemlig ikke stå alene med alle tankerne og følelserne omkring en spiseforstyrrelse. Derfor er det også rigtig sejt af dig, at du skrev herind. Jeg vil meget gerne give dig nogle idéer, der måske kan få dig videre.

Er der nogen, du har kunnet snakke med om mad og vægt, efter samtalerne er stoppet? Ved dine forældre, at du nogle gange har nogle af de svære tanker? Mit vigtigste råd til dig er, at du finder nogle voksne omkring dig, du kan snakke med, når det bliver svært. Det kan være alle – dine forældre, en anden voksen i familien, en venindes mor, en lærer eller pædagog. På alle skoler er der også en skolesundhedsplejerske, du måske også kunne snakke med? Sundhedsplejersken ved fx meget om, hvad der er normalt i din alder med kalorier og motion – og derfor kan hun måske fortælle dig lidt om, hvad og hvor meget dine veninder med stor sandsynlighed spiser. Mange har det nemlig svært ved at spise specielt den mere usunde mad foran andre. Så hvis du fx aldrig synes, dine veninder spiser noget særligt, når I er sammen, kan det måske være fordi de hellere spiser, når de er alene. Hvis du har svært ved at skulle fortælle andre om det, der er svært, kan du måske starte med at vise personen dit brev her til brevkassen – måske sammen med mit svar. Brevet giver nemlig på en rigtig fin måde et billede af, hvad du gerne vil have støtte til.

Alle mennesker (og nok specielt unge) har den vane at sammenligne sig selv med andre. Det er altid en dårlig idé. For måske klarer man sig faktisk bedre end de andre, men overbeviser sig selv om, at man er dårligere. Og så glemmer man at være glad for at være lige præcis den, man er. Du har al mulig grund til at være glad for dig selv. Du har været igennem en spiseforstyrrelse – og derfor er jeg overbevist om, at du garanteret kender dig selv bedre end mange andre på din alder. Du har en fantastisk viljestyrke. Når du i dit brev skriver, at du blev erklæret rask, fordi du var træt af at være syg, viser det mig, at du har en meget stærk vilje. Og jeg er overbevist om, at du kan bruge denne vilje til at komme helt af med din spiseforstyrrelse.

Jeg kan også anbefale du tjekker denne hjemmeside ud www.lmsos.dk (Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade). De har en rigtig fin rådgivning men også nogle støttegrupper, hvor man kan mødes med andre, der har haft eller har en spiseforstyrrelse og få råd til hvordan man tackler de svære tanker, der kan melde sig.

Jeg håber, du har kunnet bruge nogle af mine idéer. Jeg ønsker dig alt godt fremover – det har du nemlig i den grad fortjent! Hvis du har brug for flere idéer eller bare har brug for at snakke, er du altid velkommen til at skrive eller ringe.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

har du en spiseforstyrrelse?

En spiseforstyrrelse er alvorlig, og det kræver hjælp fra en voksen. Det er derfor vigtigt at du fortæller nogen om din spiseforstyrrelse. Det er kun din læge, der kan sige, om du har en spiseforstyrrelse eller ej.

En spiseforstyrrelse kan vise sig på mange måder. Det kan være, at du spiser meget, at du næsten ikke spiser, at du kaster op eller at du træner meget.

Nogle beskriver også en spiseforstyrrelse som deres bedste ven, fordi den kan føles tryg. Men de beskriver den samtidig som deres værste fjende, fordi den får dem til at blive syge. Det kan føles hårdt at kæmpe imod sin spiseforstyrrelse, men det er heldigvis muligt at få det bedre.

Her på siden kan du få gode råd mod spiseforstyrrelser, få hjælp til at vende de negative tanker og øve dig i at få et mere positivt selvbillede.

Spiseforstyrrelser Andre der hjælper

Det Mentale Motionscenter

Gode råd og øvelser til at styrke din mentale sundhed
Læs mere

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat