Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Anorexia??

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 12 år

Det er godt at du er opmærksom på, hvordan dine tanker er om mad og vægt. Der er mange både piger og drenge i din alder, der fokuserer meget på hvordan de ser ud. Nok fordi, at der sker så mange ændringer med kroppen i puberteten – man udvikler sig fra barn til ung. Det er derfor også helt normalt at tage på i puberteten.

Jeg synes, at det vil være en god idé, at du taler med dine forældre om det. Så du ikke går og er bange for din vægt og det med maden, du ikke rigtig får spist. For det er vigtigt at du får mad, så du også kan koncentrerer dig og udvikle dig. Det vil måske også være rart for dig, at høre hvad de tænker om det. Du kan også tage en snak med sundhedsplejersken på din skole. Hun kan lave et tjek op på dig, i forhold til din vægt og dine tanker omkring vægt og mad. Det er nemlig meget vigtigt, at man ikke bare holder op med at spise, når man er i puberteten. Din krop har brug for sund mad, god søvn og motion, så den kan udvikle sig.

Jeg håber, du får samlet styrke til at tale med dine forældre. Hvis du har brug for det, kan du også altid ringe til BørneTelefonen på 116111 og snakke med en rådgiver.

Jeg ønsker dig alt det bedste og husk at passe godt på dig selv.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen 

har du en spiseforstyrrelse?

En spiseforstyrrelse er alvorlig, og det kræver hjælp fra en voksen. Det er derfor vigtigt at du fortæller nogen om din spiseforstyrrelse. Det er kun din læge, der kan sige, om du har en spiseforstyrrelse eller ej.

En spiseforstyrrelse kan vise sig på mange måder. Det kan være, at du spiser meget, at du næsten ikke spiser, at du kaster op eller at du træner meget.

Nogle beskriver også en spiseforstyrrelse som deres bedste ven, fordi den kan føles tryg. Men de beskriver den samtidig som deres værste fjende, fordi den får dem til at blive syge. Det kan føles hårdt at kæmpe imod sin spiseforstyrrelse, men det er heldigvis muligt at få det bedre.

Her på siden kan du få gode råd mod spiseforstyrrelser, få hjælp til at vende de negative tanker og øve dig i at få et mere positivt selvbillede.

Spiseforstyrrelser Andre der hjælper

Det Mentale Motionscenter

Gode råd og øvelser til at styrke din mentale sundhed
Læs mere

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat