Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Anoreksi

Hej jeg er en pige på 12 år.

Jeg har altid følt mig tyk, og har altid gerne ville tabe mig selvom mit BMI siger at jeg er undervægtig. Når jeg ser mig selv i spejlet ser jeg en stor fed klump, som alle hader.

Jeg har tabt mig en smule og alle siger jeg ikke burde tabe mere, men jeg er ikke engang halvvejs.

Jeg har det rigtig dårligt med mad og nogle dage hvor det er værst spiser jeg slet ikke noget. Jeg har det også selv dårligt, og det er derfor jeg plejer at tvinge mig selv til at spise, hvor jeg så efter uden at kunne gøre for det tvinger mig selv til at forbrænde det, som jeg spiste.

Jeg vil helst få det normalt uden hjælp og uden at skulle sige det til nogen, men er der muligt når jeg så gerne vil være tynd? Og når en del af mig ikke vil være ‘rask’? Og er jeg ‘syg’?

Please svar og please sig at jeg ikke behøver sige noget til mine forældre.

Kh. Den umådelig fede pige

Pige, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år.

Du har det svært kan jeg se. Både med den måde, du ser dig selv og spisning. Jeg fornemmer også, at du  ved, at det ikke er helt godt, det der sker med dig. Det er godt, at du ved det. Det kan hjælpe dig til at få hjælp.

Du siger, at du helst vil have det normalt. Og du spørger om du er syg. Du er selv klar over, at dit BMI viser, at du er undervægtig. Samtidig føler du dig meget overvægtig.  Det er svært for mig, at svare på om du er syg. Men det er i hvert fald helt sikkert, at du har brug for at få talt om problemerne med nogen. 

Du vil helst ikke tale med dine forældre. Jeg tænker på, om de mon ikke ved, at du er ved at udvikle det, man kalder en spiseforstyrrelse? Det lyder i hvert fald som om nogen er opmærksomme på, at du går og taber dig for meget. Du skriver at alle siger, at du ikke skal tabe dig mere. Mon du har sagt, at du ikke ser det på den måde? At du ser en tyk klump..og derfor ikke spiser?

Jeg synes, det vil være bedst, at du selv tager fat i at tale med nogen. Du kunne jo fortælle dem, hvordan du ser på dig selv og du ikke spiser. Kunne det være en idé? Du har jo allerede taget et stort skridt ved at skrive herind. Det er bare rigtig sejt. Vis dit brev til dem, du vælger at tale med eller skriv en sms, hvis det er svært at sige.

Du kan også få hjælp og rådgivning om spisefortstyrrelser her: http://www.lmsos.dk  Du kan ringe til dem anonymt og snakke med dem om, hvad de vil råde dig til at gøre. Måske kunne det være end idé. Dine forældre kan også få hjælp til at hjælpe dig. 

Du er selvfølgelig også velkommen til at ringe til Børnetelefonen 116111.

Det vigtigste er, at du skal dele problemet med nogen. Det er alt for stort til, at du skal gå alene med det.

Mange kærlige hilsner fra Børnetelefonen.

har du en spiseforstyrrelse?

En spiseforstyrrelse er alvorlig, og det kræver hjælp fra en voksen. Det er derfor vigtigt at du fortæller nogen om din spiseforstyrrelse. Det er kun din læge, der kan sige, om du har en spiseforstyrrelse eller ej.

En spiseforstyrrelse kan vise sig på mange måder. Det kan være, at du spiser meget, at du næsten ikke spiser, at du kaster op eller at du træner meget.

Nogle beskriver også en spiseforstyrrelse som deres bedste ven, fordi den kan føles tryg. Men de beskriver den samtidig som deres værste fjende, fordi den får dem til at blive syge. Det kan føles hårdt at kæmpe imod sin spiseforstyrrelse, men det er heldigvis muligt at få det bedre.

Her på siden kan du få gode råd mod spiseforstyrrelser, få hjælp til at vende de negative tanker og øve dig i at få et mere positivt selvbillede.

Spiseforstyrrelser Andre der hjælper

Det Mentale Motionscenter

Gode råd og øvelser til at styrke din mentale sundhed
Læs mere

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat