Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Anoreksi

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære M,

Jeg synes, det er godt du skriver til os. Og selvom du ikke helt er sikker på, hvad du ønsker at få ud af dit brev, så er det godt at få sat ord på tanker og følelser, ligesom du skriver. 

Det lyder som om, at du har haft nogle rigtige hårde år på din gamle skole og jeg kan godt forstå at den form for mobning sætter sine spor. Samtidig kan jeg læse, at du nu har en god veninde og at din nuværende klasse er god. Desværre er dette ikke ensbetydende med, at man "bare" kan glemme oplevelserne fra tidligere. Måske det kunne være godt for dig, hvis du på en måde aftaler med dig selv, at fokusere på fremtiden og ikke på alt det dårlige fra tidligere. Dette er bestemt lettere sagt end gjort.

Du skriver, at der en der er mega bekymret for dig. Hvem er det? Er det mon én du kan tale med om dine tanker? Jeg er glad for at læse, at du har en i dit liv, som er bekymret for dig.

At du har tabt dig 2 kg på to uger lyder som rigtig meget. Og når du skriver, hvordan dit spisemønster er for tiden bliver jeg også bekymret. Det er rigtig dårligt for kroppen at spise så lidt og kun at spise en gang om dagen. Det får mig til at tænke, at du virkelig har brug for en voksen, som du kan stole på og tale med om dine tanker.

Du skriver, at du har fortalt din lærer om din veninde der cutter, fordi det tyngede dig for meget. Hvor er det flot, at du vil hjælpe din veninde og dig selv, ved at inddrage din lærer. Det er en rigtig god beslutning. Måske kan du tale med den samme lærer, om dine egne tanker og om hvor meget vægt og kost fylder for dig. Det lyder som om at dette er en lærer du har tillid til og derfor kan hun/han måske være en god støtte for dig. 
Jeg tænker også på, om du mon kan snakke med dine forældre om, hvordan du har det? Måske kan de være en støtte for dig både i forhold til din veninde og din spiseforstyrrelse.

Jeg håber, at du kan bruge nogle af mine forslag. Og jeg vil minde dig om, at du altid kan ringe til BørneTelefonen på 116111, hvor der sidder voksne klar til at tale med dig og lytte til dig.

Med venlig hilsen 

BørneTelefonen

 

har du en spiseforstyrrelse?

En spiseforstyrrelse er alvorlig, og det kræver hjælp fra en voksen. Det er derfor vigtigt at du fortæller nogen om din spiseforstyrrelse. Det er kun din læge, der kan sige, om du har en spiseforstyrrelse eller ej.

En spiseforstyrrelse kan vise sig på mange måder. Det kan være, at du spiser meget, at du næsten ikke spiser, at du kaster op eller at du træner meget.

Nogle beskriver også en spiseforstyrrelse som deres bedste ven, fordi den kan føles tryg. Men de beskriver den samtidig som deres værste fjende, fordi den får dem til at blive syge. Det kan føles hårdt at kæmpe imod sin spiseforstyrrelse, men det er heldigvis muligt at få det bedre.

Her på siden kan du få gode råd mod spiseforstyrrelser, få hjælp til at vende de negative tanker og øve dig i at få et mere positivt selvbillede.

Spiseforstyrrelser Andre der hjælper

Det Mentale Motionscenter

Gode råd og øvelser til at styrke din mentale sundhed
Læs mere

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat