Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Sorg.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære S. Du har ret i, at du har været ude for mange svære ting de sidste to år. Det er godt klaret af dig, at du er kommet igennem det. Jeg tænker, at du må have en styrke inden i dig, der gør, at du kan bære det. Men din farfars død og det, at du ikke fik mulighed for at sige farvel til ham og deltage i hans begravelse, er svært at bære. Det kan jeg godt forstå, for det er en meget hård behandling, din far har givet dig. Det, du kan gøre, i forhold til at få sagt farvel til din farfar også efter hans død, er du allerede i gang med. Det er nemlig en rigtig god idé, at du besøger hans grav og tænker på alt det, I har haft sammen. Du kan gå videre ved at skrive et afskedsbrev til ham, hvor du får fortalt det, du ikke fik mulighed for at fortælle ham, inden han døde. Og hvis du har nogle billeder af ham evt. sammen med dig, kan du lave en lille collage, som du hænger op på dit værelse og kan gå og kigge på. Så kan det måske næsten føles som om din farfar er der stadigvæk, for man kan sige, at de døde lever videre gennem de levendes minder. Hvis din farmor stadig lever, kan du måske kontakte hende og snakke gamle minder. Det vil hun nok også sætte pris på. Jeg ved ikke, om du har et ønske om at genoptage kontakten med din far, eller om du kan få noget godt ud af at spørge, hvad du har gjort galt. Men hvis du tænker, at det er en mulighed, kunne du måske skrive et brev til ham, hvor du foreslår, at I mødes. Måske har du brug for at snakke videre med en rådgiver om dit liv. Du er altid velkommen til at kontakte BørneTelefonen på 116 111 eller logge dig ind på UngeChatten eller kontakte SMS rådgivningen ved at sende en SMS til 116 111. Kærlig hilsen fra BørneBrevkassen

Flere gode råd om Sorgen ved at miste

Hvis du oplever dødsfald i familien eller hvis du har mistet en, du holder af, kan det påvirke dig på forskellige måder. Det kan være du bliver rigtig ked af det eller vred? Det kan også være du bliver bange eller føler dig ensom? Man kan også føle lettelse, hvis ens far eller mor har være alvorlig syg i lang tid.

Hvis din mor eller far dør, kan du måske have tanker som: Hvad skal der nu ske med min familie? Hvordan lever jeg med sorgen? Hvordan får jeg hjælp? Hvordan kommer jeg i en sorggruppe for unge? Hvem kan jeg tale med om sorgen?

Du skal vide at alle følelserne og tankerne er okay. Det er rigtig vigtigt, ikke at gå alene med sine tanker og følelser.

Her på siden kan du finde gode råd, læse andre børns breve eller læse om forskellige følelser og hvad der kan hjælpe dig.

Sorg Andre der kan hjælpe dig

Sorglinjen og andre sorgtilbud

Tilbud til dig, der har mistet eller lever med en syg forælder eller søskende
Læs mere

Sorggrupper

Her kan du finde en gratis sorggruppe tæt på dig
Læs mere

Når far og mor bliver syg

Hjemmeside til dig, der lever med en alvorlig syg forælder eller har mistet en
Læs mere
Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat