Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Sorg

Hej. Jeg har lige mistet min bedste veninde.(og min eneste) og jeg er så ked af det hele tiden. græder mig i søvn hver nat.
Har i nogle gode ideer til at komme videre? Det håber jeg for jeg har virkeligt brug for dem.
Kh. den ullykkelige.

Pige, 11 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du

Tak for dit brev, hvor du skriver, at du har mistet din bedste veninde. Det kan jeg godt forstå, at du er blevet meget ked af. Du skriver ikke ret meget om, hvordan du har mistet din veninde, er hun mon død? Er hun flyttet? Har hun mon fundet en anden veninde?

Jeg tænker også, at ligegyldig hvad og hvordan det er sket, så er det en stor sorg for dig, at du har mistet en, du har holdt så meget af. Du har lige mistet din bedste veninde og det kan jeg godt forestille mig, er rigtig svært. Det er lige sket, og nu er nok, den sværeste tid for dig. Jeg tænker, det er vigtigt, at du får snakket med nogen om dine tanker og bekymringer. Du har måske brug for en voksen, som lytter til dig, og som tager dig alvorligt, og som kan give dig et knus, når du trænger til det.

Måske kan du tale med din mor, en fra din familie, din lærer eller en helt anden om din sorg og din fortvivlelse? Kender du ikke en voksen, du har tillid til, som kunne lytte til dig og som du kunne betro dig til? Sådan at du kunne få snakket det her igennem, og måske få hjælp til at komme videre.

Hvis du får brug for at tale med en anonym voksen, så er du også altid velkommen til at ringe på BørneTelefonen på 116 111, her sidder der søde rådgivere klar til at hjælpe dig alle hverdage fra kl. 11-23 og i weekenden fra kl. 11-19. Det er gratis at ringe.

De bedste ønsker BørneBrevkassen

Flere gode råd om Sorgen ved at miste

Hvis du oplever dødsfald i familien eller hvis du har mistet en, du holder af, kan det påvirke dig på forskellige måder. Det kan være du bliver rigtig ked af det eller vred? Det kan også være du bliver bange eller føler dig ensom? Man kan også føle lettelse, hvis ens far eller mor har være alvorlig syg i lang tid.

Hvis din mor eller far dør, kan du måske have tanker som: Hvad skal der nu ske med min familie? Hvordan lever jeg med sorgen? Hvordan får jeg hjælp? Hvordan kommer jeg i en sorggruppe for unge? Hvem kan jeg tale med om sorgen?

Du skal vide at alle følelserne og tankerne er okay. Det er rigtig vigtigt, ikke at gå alene med sine tanker og følelser.

Her på siden kan du finde gode råd, læse andre børns breve eller læse om forskellige følelser og hvad der kan hjælpe dig.

Sorg Andre der kan hjælpe dig

Sorglinjen og andre sorgtilbud

Tilbud til dig, der har mistet eller lever med en syg forælder eller søskende
Læs mere

Sorggrupper

Her kan du finde en gratis sorggruppe tæt på dig
Læs mere

Når far og mor bliver syg

Hjemmeside til dig, der lever med en alvorlig syg forælder eller har mistet en
Læs mere
Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat