Brev

mor beskylder min far

Hej

jeg er en pige på 12 år og jeg er rigtig ked af det og det har jeg været i lang tid fordi min mor beskylder min far for at drikke alkohol når jeg er hos ham så jeg må ikke ikke se ham særlig meget mere, men jeg tror ikke på at han drikker.

Han er det menneske jeg elsker allermest på hele jorden så det er virkelig hårdt

Pige, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 12 årige pige,

Tak, for dit brev. Det er rigtig flot, at du beder om hjælp, ved at skrive her.

Det er rigtig vigtigt, at du får hjælp at nogle voksne, der lytter til dig.

Jeg kan godt forstå, at du savner din far. Og at det gør dig ked af det, at din mor ikke vil have du ser ham så meget.

Det lyder som om, din mor rigtig gerne vil passe godt på dig. Og altid sørge for, at du har det godt.

Nogle gange når forældre bliver skilt, er det svært for dem at tale sammen og blive enige om forskellige ting.

Hvis en forælder drikker for meget alkohol, Kan det være svært at være en god mor eller far.

Derfor er det meget vigtigt, at voksne der drikker for meget får hjælp. Så de altid kan være så gode forældre som muligt.

Når dine forældre er skilt, er det dem, der bestemmer, hvor du skal bo. De bestemmer også, hvor tit du skal være hos den forældre, du ikke bor hos.

Hvis ikke de kan blive enige, så bestemmer Familieretshuset det. Familieretshuset er et slags skilsmissekontor.

I Danmark har alle børn ret til at blive hørt, når deres forældre skal skilles. Derfor skal Familieretshuset og dine forældre lytte til dine meninger. Uanset hvor gammel du er.

Da du er fyldt 10 år, har du også det, der hedder initiativret. Det betyder, at du kan bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre. Det kan fx være et møde om, hvor du skal bo. Eller hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos. Det kan også være noget helt andet, som du måske er ked af.

Din initiativret betyder ikke, at du selv kan bestemme. Det er dine forældre og Familieretshuset, der bliver enige om det. Men de skal lytte til dig. Og dine ønsker skal tages med i deres overvejelser.

Hvis du vil bruge din initiativret, kan du ringe til Børnenes Skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50. Du kan også skrive et brev til Familieretshuset. Du kan sende med mail eller printe brevet her.

Mig i midten er til børn, som har brug for hjælp. Brug for at forstå, hvad der sker, når forældre vil skilles.

Det kan være, at du kan bede en voksen, som du kender, om at hjælpe dig med at skrive brevet til Familieretshuset. Måske en lærer på din skole, en pædagog på din klub eller en anden voksen.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Det er bare så vigtigt, at du bliver hørt. Det er også vigtigt at, der er nogle voksne, der kan hjælpe din far, hvis han har brug for hjælp. Hvis din far drikker for meget, kan han få gratis hjælp hos sin læge.

Du er altid velkommen til at ringe til os på 116 111. Der sidder voksne klar til at lytte til dig og tale med dig.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Flere gode råd om Sorgen ved at miste

Hvis du oplever dødsfald i familien eller hvis du har mistet en, du holder af, kan det påvirke dig på forskellige måder. Det kan være du bliver rigtig ked af det eller vred? Det kan også være du bliver bange eller føler dig ensom? Man kan også føle lettelse, hvis ens far eller mor har være alvorlig syg i lang tid.

Hvis din mor eller far dør, kan du måske have tanker som: Hvad skal der nu ske med min familie? Hvordan lever jeg med sorgen? Hvordan får jeg hjælp? Hvordan kommer jeg i en sorggruppe for unge? Hvem kan jeg tale med om sorgen?

Du skal vide at alle følelserne og tankerne er okay. Det er rigtig vigtigt, ikke at gå alene med sine tanker og følelser.

Her på siden kan du finde gode råd, læse andre børns breve eller læse om forskellige følelser og hvad der kan hjælpe dig.

Sorg Andre der kan hjælpe dig

Sorglinjen og andre sorgtilbud

Tilbud til dig, der har mistet eller lever med en syg forælder eller søskende
Læs mere

Sorggrupper

Her kan du finde en gratis sorggruppe tæt på dig
Læs mere

Når far og mor bliver syg

Hjemmeside til dig, der lever med en alvorlig syg forælder eller har mistet en
Læs mere
Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat