Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mit savn er så stort…

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år, tak for dit brev med titlen "Mit savn er så stort..."

Det fremgår tydeligt af dit brev, at du er nedtrykt og sørger over tabet af din bedstefar, der døde for nylig efter at have haft kræft i mange år. Og det er der jo heller ikke noget at sige til...

Det er almindeligt, når man er ramt af sorg - både for børn og voksne - med de symptomer, du beskriver: dårlig søvn, hyppige grædeture, negative tanker.

For næsten alle gælder det, at det er vigtigt, at kunne tale med en person, der er parat til at lytte, og at give udtryk for savn og sorg. Kan I mon tale om dette i din familie? Og acceptere og vise, at man selvfølgelig er ked af det?

Det er også muligt, at du har kontakt med en anden voksen, som du har tillid til, som du kan tale med, f.eks. en lærer eller skolesundsplejerske?

Jeg tror, det nok kunne være en god ide at ringe til BørneTelefonen og snakke med en rådgiver der, hvilke muligheder der evt. kunne være for dig. Ville du mon have mod på det? (nummeret er 116 111) Alternativt kan du måske skrive lidt mere direkte med en rådgiver, hvis du logger på børnechatten.dk - det giver sommetider lidt flere nuancer end hvis man får et brevsvar.

Mange hilsener
BørneBrevkassen

Flere gode råd om Sorgen ved at miste

Hvis du oplever dødsfald i familien eller hvis du har mistet en, du holder af, kan det påvirke dig på forskellige måder. Det kan være du bliver rigtig ked af det eller vred? Det kan også være du bliver bange eller føler dig ensom? Man kan også føle lettelse, hvis ens far eller mor har være alvorlig syg i lang tid.

Hvis din mor eller far dør, kan du måske have tanker som: Hvad skal der nu ske med min familie? Hvordan lever jeg med sorgen? Hvordan får jeg hjælp? Hvordan kommer jeg i en sorggruppe for unge? Hvem kan jeg tale med om sorgen?

Du skal vide at alle følelserne og tankerne er okay. Det er rigtig vigtigt, ikke at gå alene med sine tanker og følelser.

Her på siden kan du finde gode råd, læse andre børns breve eller læse om forskellige følelser og hvad der kan hjælpe dig.

Sorg Andre der kan hjælpe dig

Sorglinjen og andre sorgtilbud

Tilbud til dig, der har mistet eller lever med en syg forælder eller søskende
Læs mere

Sorggrupper

Her kan du finde en gratis sorggruppe tæt på dig
Læs mere

Når far og mor bliver syg

Hjemmeside til dig, der lever med en alvorlig syg forælder eller har mistet en
Læs mere
Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat