Brev

Mistet

Hej BrevKasse.

Jeg er en pige på 12 år, der mistede min hund i Marts månede.

Jeg er sygt ked af det, og tænker stadig på hende hver dag.. Ingen gider snakke om det længere, da folk siger jeg skal komme over det. Jeg er den eneste der stadig savner hende ..

Lige da jeg mistede hende, var der mange af mine veninder der skrev “er her for dig” og sådan, men hvis jeg skriver nu, ignore de mig, eller så siger de bare “håber du er okay” men de fleste ignore mig..

Jeg kan ikke lade vær med at tænke på hende da jeg elsker og savner hende så meget! Hvad skal jeg gøre?

Hilsen pige på 12 år

Pige, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 12 år. 

Jeg kan rigtig godt forstå, at du stadig er ked af det. Det kan tage rigtig lang tid at komme ovenpå, når man har mistet et dyr. Det er helt okay, at du stadig er ked af det og savner din hund. 

Det er dejligt, at du har nogen omkring dig, som har hjulpet dig. Jeg tror dine veninder kan have svært ved at vide, hvad de skal sige til dig, for at hjælpe dig. Da det er et stykke tid siden, din hund er død, kan det være svært for dine veninder at finde ud af, hvordan de kan hjælpe dig bedst. Det kan måske være derfor de kommer til at ignorere dig, fordi de ikke ved, hvad de skal sige.

Du kan prøve at fortælle dem, hvad du har brug for. Næste gang du er sammen med nogle af dine bedste veninder, kunne du prøve at sige til dem. "Jeg har tænkt rigtig meget på min hund og jeg er stadig meget ked af det. Vil I måske snakke lidt med mig om det?".  På den måde er du tydelig omkring, hvad du har brug for. Du vil også få mulighed for, at få sagt det, du har på hjertet omkring din hund. Det kan også være det er noget helt andet du har brug for og så er det selvfølgelig det du skal fortælle dine veninder. 

Jeg tænker lidt på, hvordan resten af din familie har det med, at I har mistet jeres hund? Dem kunne du måske også snakke med det om. Det kan også være, at de stadig savner den, uden at de siger det højt. Måske I sammen kan kigge på lidt billeder af hunden og tale om alt det dejlige I havde sammen? 

De bedste hilsner fra BørneTelefonen. 

Flere gode råd om Sorgen ved at miste

Hvis du oplever dødsfald i familien eller hvis du har mistet en, du holder af, kan det påvirke dig på forskellige måder. Det kan være du bliver rigtig ked af det eller vred? Det kan også være du bliver bange eller føler dig ensom? Man kan også føle lettelse, hvis ens far eller mor har være alvorlig syg i lang tid.

Hvis din mor eller far dør, kan du måske have tanker som: Hvad skal der nu ske med min familie? Hvordan lever jeg med sorgen? Hvordan får jeg hjælp? Hvordan kommer jeg i en sorggruppe for unge? Hvem kan jeg tale med om sorgen?

Du skal vide at alle følelserne og tankerne er okay. Det er rigtig vigtigt, ikke at gå alene med sine tanker og følelser.

Her på siden kan du finde gode råd, læse andre børns breve eller læse om forskellige følelser og hvad der kan hjælpe dig.

Sorg Andre der kan hjælpe dig

Sorglinjen og andre sorgtilbud

Tilbud til dig, der har mistet eller lever med en syg forælder eller søskende
Læs mere

Sorggrupper

Her kan du finde en gratis sorggruppe tæt på dig
Læs mere

Når far og mor bliver syg

Hjemmeside til dig, der lever med en alvorlig syg forælder eller har mistet en
Læs mere
Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat