Brev

Min træner er død

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Det er rigtig svært at miste nogen, man er holder af. Og det er helt normalt, at man i lang tid bliver meget ked af det, hver gang man tænker på vedkommende. Og det er også helt normalt, at man let kommer til at græde.

Når man sørger, så er det fakisk rigtig godt at græde, så sorgen kommer ud af kroppen frem for at sidde fast derinde, så den bliver værre og sværere at holde ud. Så det skal du ikke være ked af, selvom det ville være rart selv at kunne styre, hvornår man græder. Men så let er det desværre ikke. Det er jo dine følelser. Og dine følelser er helt normale. Du må meget gerne give dig selv lov til at blive ked af det.
 

Et godt råd er at tale en masse om det, så du vænner dig til tanken, til at sige hans navn, og i det hele taget til at kunne tale om ham. 
Selv om det er svært at forestille sig lige nu, vil du efterhånden blive bedre og bedre til at holde savnet og sorgen ud, så du også kan give dig selv lov til at huske på alle de gode ting, som han har betydet for dig, og som du altid vil have med dig, selvom han ikke er der mere.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Flere gode råd om Sorgen ved at miste

Hvis du oplever dødsfald i familien eller hvis du har mistet en, du holder af, kan det påvirke dig på forskellige måder. Det kan være du bliver rigtig ked af det eller vred? Det kan også være du bliver bange eller føler dig ensom? Man kan også føle lettelse, hvis ens far eller mor har være alvorlig syg i lang tid.

Hvis din mor eller far dør, kan du måske have tanker som: Hvad skal der nu ske med min familie? Hvordan lever jeg med sorgen? Hvordan får jeg hjælp? Hvordan kommer jeg i en sorggruppe for unge? Hvem kan jeg tale med om sorgen?

Du skal vide at alle følelserne og tankerne er okay. Det er rigtig vigtigt, ikke at gå alene med sine tanker og følelser.

Her på siden kan du finde gode råd, læse andre børns breve eller læse om forskellige følelser og hvad der kan hjælpe dig.

Sorg Andre der kan hjælpe dig

Sorglinjen og andre sorgtilbud

Tilbud til dig, der har mistet eller lever med en syg forælder eller søskende
Læs mere

Sorggrupper

Her kan du finde en gratis sorggruppe tæt på dig
Læs mere

Når far og mor bliver syg

Hjemmeside til dig, der lever med en alvorlig syg forælder eller har mistet en
Læs mere
Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat