Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min søster døde.

Ja. Min søster døde fra ca. 1 år siden.

Og jeg kan ikke komme over det.

Har I nogle gode råd til mig?

Pige, 11 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år

Tak for dit brev. Jeg er ked af at høre, at din søster døde. Det er hårdt at miste sin søster, og jeg kan godt forstå, du har svært ved at komme over det. Hvor var det godt, du skrev herind.

Det med at komme over sin sorg, det er noget, der tager tid. Og som barn har man brug for, at nogle voksne hjælper. Jeg forestiller mig, at dine forældre også har været meget påvirkede af din søsters død, og måske har det været svært for dig at få den trøst og hjælp, du havde brug for..?

Vi har faktisk lavet 5 gode råd til børn, der har mistet et familiemedlem, og jeg tænker, at du måske har lyst til at kigge lidt på dem? Du kan finde dem her: 5 gode råd om sorg >>

Jeg ved også, at der er rigtig mange børn, der har glæde af at komme i sorggruppe med andre børn, der også har mistet. Kræftens bekæmpelse har sorggrupper, og i nogle kommuner er der også sorggrupper for familier. Måske kan du få dine forældre til at hjælpe dig med at undersøge, om det er en mulighed for dig? Du kan jo vise dem dit brev og mit svar, hvis det er svært for dig at forklare...

Du må også gerne ringe til BørneTelefonen på 116 111 og snakke med en sød rådgiver om dine tanker. Det er gratis, og du behøver ikke fortælle, hvem du er.

Jeg sender varme tanker og håber alt det bedste for dig.

Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Flere gode råd om Sorgen ved at miste

Hvis du oplever dødsfald i familien eller hvis du har mistet en, du holder af, kan det påvirke dig på forskellige måder. Det kan være du bliver rigtig ked af det eller vred? Det kan også være du bliver bange eller føler dig ensom? Man kan også føle lettelse, hvis ens far eller mor har være alvorlig syg i lang tid.

Hvis din mor eller far dør, kan du måske have tanker som: Hvad skal der nu ske med min familie? Hvordan lever jeg med sorgen? Hvordan får jeg hjælp? Hvordan kommer jeg i en sorggruppe for unge? Hvem kan jeg tale med om sorgen?

Du skal vide at alle følelserne og tankerne er okay. Det er rigtig vigtigt, ikke at gå alene med sine tanker og følelser.

Her på siden kan du finde gode råd, læse andre børns breve eller læse om forskellige følelser og hvad der kan hjælpe dig.

Sorg Andre der kan hjælpe dig

Sorglinjen og andre sorgtilbud

Tilbud til dig, der har mistet eller lever med en syg forælder eller søskende
Læs mere

Sorggrupper

Her kan du finde en gratis sorggruppe tæt på dig
Læs mere

Når far og mor bliver syg

Hjemmeside til dig, der lever med en alvorlig syg forælder eller har mistet en
Læs mere
Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat