Brev

Min papfar…

Jeg er en pige på 12 år.

Mine forældre er skilt og hos min mor har hun en mand, og han siger til mig “du er eguist ligesom din mor”

Pige, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Jeg kan forestille mig, at det ikke føles rart at blive kaldt egoist af din mors mand. Det er godt du har skrevet til BørneTelefonen, så du kan få fortalt din historie. Det var rigtig modigt.

Jeg vil prøve at komme med nogle idéer til, hvad du kan gøre, så du kan have det trygt og rart hjemme ved din mor og hendes mand.

Jeg får lyst til at fortælle dig, at det ikke er okay, at din mors man kalder dig grimme ord. Når man er barn, skal man have det trygt og godt hjemme hos sin familie. Det er faktisk noget man har ret til. Og hvis man bliver kaldt grimme ting, så er det ikke altid rart og trygt. Derfor tænker jeg, at det er vigtigt, at du har nogle at tale med om det.

Vil det være en idé, at du fik snakket med din mor om, hvordan du har det? Måske kan I sammen finde ud, hvad der er bedst at gøre, så du kan blive tryg derhjemme?

Det kan også være, at det er lettere at starte med at snakke med din far, en lærer eller en anden god voksen? Så kunne den voksne måske hjælpe dig med at tale med din mor om det.

Nogle gange kan det også hjælpe at skrive sine tanker ned i et brev. Og så give din mor  eller en anden voksen brevet. Du kunne for eksempel bruge dit brev og mit svar til dig. Det kan nogle gange være lettere, end at skulle fortælle det.

Det er også vigtigt, at din mors mand ikke kalder dig egoist eller andre ting, som ikke er okay.

Du kan måske bruge dit mod til at fortælle en voksen om, hvordan du har det.

 

Du er også velkommen til at ringe eller skrive ind til BørneTelefonen på 116111, så vi kan snakke med dig om det. Vi vil gerne hjælpe dig.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Flere gode råd om Sorgen ved at miste

Hvis du oplever dødsfald i familien eller hvis du har mistet en, du holder af, kan det påvirke dig på forskellige måder. Det kan være du bliver rigtig ked af det eller vred? Det kan også være du bliver bange eller føler dig ensom? Man kan også føle lettelse, hvis ens far eller mor har være alvorlig syg i lang tid.

Hvis din mor eller far dør, kan du måske have tanker som: Hvad skal der nu ske med min familie? Hvordan lever jeg med sorgen? Hvordan får jeg hjælp? Hvordan kommer jeg i en sorggruppe for unge? Hvem kan jeg tale med om sorgen?

Du skal vide at alle følelserne og tankerne er okay. Det er rigtig vigtigt, ikke at gå alene med sine tanker og følelser.

Her på siden kan du finde gode råd, læse andre børns breve eller læse om forskellige følelser og hvad der kan hjælpe dig.

Sorg Andre der kan hjælpe dig

Sorglinjen og andre sorgtilbud

Tilbud til dig, der har mistet eller lever med en syg forælder eller søskende
Læs mere

Sorggrupper

Her kan du finde en gratis sorggruppe tæt på dig
Læs mere

Når far og mor bliver syg

Hjemmeside til dig, der lever med en alvorlig syg forælder eller har mistet en
Læs mere
Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat