Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg har det svært på min institution

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 13 årige

Tak for, at du deler dit brev med os. Det er alvorlige og svære ting, du skriver om, som viser, du har det rigtig skidt, og jeg vil prøve at hjælpe dig, så godt jeg kan.

Du må have det ekstra svært lige nu, hvor du ikke har nogen til at hjælpe dig. Det må være rigtig hårdt at sidde inde på dit værelse hele tiden og oveni købet være bange for at gå ud. Jeg kan godt forstå, du får en følelse af ensomhed. Det er meget vigtigt, at du ikke mere bliver siddende alene på dit værelse.

Jeg hører tydeligt dit råb om hjælp, gennem de tanker du har om at tage dit eget liv. Du fortæller, at du ikke føler, du har nogen voksen at tale med, og det har du selvfølgelig meget brug for.

Det vigtigste, lige nu, er, at du får fortalt en voksen, hvordan du i virkeligheden har det. Det duer ikke, at du skjuler det. Du fortæller selv, at det er et problem, at de voksne ikke ved, hvor svært du har det lige nu, fordi de ikke ser den pige, der sidder alene på værelset.

Det kan de ikke, og derfor er du nødt til at fortælle dem, hvordan det er at være dig. Det, de ved, er, at du er ked af den bestemte hændelse fra en snap.

Du har allerede hjulpet dig selv, ved at fortælle til os, hvordan din verden helt konkret ser ud, og hvordan det føles for dig. Du fortæller, at du har brug for hjælp fra en voksen til at lære, hvordan man er mere sammen med andre. Det er bare så stærkt, at du er i stand til at sætte ord på  det, du ved kan hjælpe dig.

Mon du kan få mod og kræfter til, én gang mere, at fortælle historien til de voksne, der er sammen med dig på bostedet?

Hvis der er én, du har særlig tillid til, og er tryg ved, så vælg at tænke på dén voksne, som den du vil prøve at fortælle om dig selv.

Brevet, du allerede har skrevet til os, vil være en rigtig god støtte for dig at have med. Du kan også vælge at vise det til den voksne. Du beskriver utrolig flot din situation, og hvordan du har det. Du kan måske også vise mit svar.

De der arbejder på det sted, du bor, har ansvaret for dig. De har pligt til at sørge for, at du er tryg, ikke føler dig truet, har det godt og har samvær med andre i ro og fred. De voksne på dit bosted har også pligt til at hjælpe dig og din mor til at forstå hinanden.

Du er bare 13 år og du har i høj grad brug for at nogen hjælper dig. Selvom du var 20 år, ville du ikke kunne klare de her problemer alene.

Måske er det en god idé til dig at ringe til Børnetelefonen på tlf.nr. 116111. Her kommer du til at tale med en rådgiver, du kan fortælle om de ting, du har skrevet om, her i brevet. Når du taler med en rådgiver, har I mulighed for at spørge hinanden om de forskellige ting i taler om, med det samme.

Rådgiveren kan på den måde måske hjælpe dig videre på en mere direkte måde.

Jeg håber sådan, du får mod på at hjælpe dig selv én gang mere. At du vover, og har kræfter til, at vise dig til de voksne, som du har det lige nu.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

 

Flere gode råd om Sorgen ved at miste

Hvis du oplever dødsfald i familien eller hvis du har mistet en, du holder af, kan det påvirke dig på forskellige måder. Det kan være du bliver rigtig ked af det eller vred? Det kan også være du bliver bange eller føler dig ensom? Man kan også føle lettelse, hvis ens far eller mor har være alvorlig syg i lang tid.

Hvis din mor eller far dør, kan du måske have tanker som: Hvad skal der nu ske med min familie? Hvordan lever jeg med sorgen? Hvordan får jeg hjælp? Hvordan kommer jeg i en sorggruppe for unge? Hvem kan jeg tale med om sorgen?

Du skal vide at alle følelserne og tankerne er okay. Det er rigtig vigtigt, ikke at gå alene med sine tanker og følelser.

Her på siden kan du finde gode råd, læse andre børns breve eller læse om forskellige følelser og hvad der kan hjælpe dig.

Sorg Andre der kan hjælpe dig

Sorglinjen og andre sorgtilbud

Tilbud til dig, der har mistet eller lever med en syg forælder eller søskende
Læs mere

Sorggrupper

Her kan du finde en gratis sorggruppe tæt på dig
Læs mere

Når far og mor bliver syg

Hjemmeside til dig, der lever med en alvorlig syg forælder eller har mistet en
Læs mere
Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat