Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad skal jeg gøre?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Det kan sætte et væld af følelser i gang, når en man kender, går bort. Det kan føles så uretfærdigt, og man kan opleve følelser som vrede, tomhed, magtesløshed og tristhed, som du også på en fin måde får beskrevet. Det er helt forståeligt, at det er svært at forstå, hvad der er sket og at blive chokeret. I dit brev skriver du både om at være der for din veninde, og hvad du selv kan gøre. Det her svar er derfor opdelt i to.  

At være der for din veninde

Det er sejt, at du tænker over, hvordan du kan være der for din veninde – du lyder som en god veninde at have. Det er forskelligt, hvad man har brug for. Det kan være, at din veninde har brug for at tale med dig om savnet og sorgen. Det kan også være, at hun har behov for at lave andre ting med dig som en måde at håndtere det på. Du kan eventuelt tale med hende om, hvad hun har brug for, hvis du bliver i tvivl. BørneTelefonen har nogle nogle råd til, hvordan man kan hjælpe en ven, der har mistet. Måske vil det være en hjælp for dig at læse: https://bornetelefonen.dk/sorg-hj%C3%A6lp-ven

At få talt om det med andre

Det kan også være, at du har brug for at tale med nogen om alle de tanker og følelser, som det vækker i dig. Måske vil det være rart for dig at tale med dine forældre eller en anden, som du føler dig tryg ved. De vil kunne støtte dig, og du vil kunne få talt om alle de ting, du tænker over. Det kan være rart at finde støtte hos andre. Hvad tænker du om det?

Jeg håber, at det her svar kan være en hjælp for dig. Der kan være mange måder at forholde sig til at have mistet, og at lave et minde om din venindes søster kan være en god måde at få lavet noget, man kan tage frem og mindes ved.

Kæmpe krammer til dig og din veninde fra BørneTelefonen

Flere gode råd om Sorgen ved at miste

Hvis du oplever dødsfald i familien eller hvis du har mistet en, du holder af, kan det påvirke dig på forskellige måder. Det kan være du bliver rigtig ked af det eller vred? Det kan også være du bliver bange eller føler dig ensom? Man kan også føle lettelse, hvis ens far eller mor har være alvorlig syg i lang tid.

Hvis din mor eller far dør, kan du måske have tanker som: Hvad skal der nu ske med min familie? Hvordan lever jeg med sorgen? Hvordan får jeg hjælp? Hvordan kommer jeg i en sorggruppe for unge? Hvem kan jeg tale med om sorgen?

Du skal vide at alle følelserne og tankerne er okay. Det er rigtig vigtigt, ikke at gå alene med sine tanker og følelser.

Her på siden kan du finde gode råd, læse andre børns breve eller læse om forskellige følelser og hvad der kan hjælpe dig.

Sorg Andre der kan hjælpe dig

Sorglinjen og andre sorgtilbud

Tilbud til dig, der har mistet eller lever med en syg forælder eller søskende
Læs mere

Sorggrupper

Her kan du finde en gratis sorggruppe tæt på dig
Læs mere

Når far og mor bliver syg

Hjemmeside til dig, der lever med en alvorlig syg forælder eller har mistet en
Læs mere
Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat