Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

hvad skal jeg gøre

hej børne telefonen.
jeg skriver fordi at det bare går milt sagt af helvedes til her hjemme.
jeg bor hos min mor og søster, jeg føler at de hele tiden retter sig op med mig.
min mor og far er skilt.
jeg vil meget hellere bo hos min far jeg passer bare meget bedre ved min far, jeg ved bare ikke hvordan jeg først og fremmest skal sige det.
problemet er bare at jeg ikke kan komme nemt i skole vis jeg bor hos min far.

kan jeg få noget hjælp.
vh

Dreng, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Hej dreng på 13 år

Tak for dit brev. Hvor er det godt, at du skriver til os.

Du skriver, at dine forældre er skilt. Du bor mest hos din mor og søster, men ville hellere være noget mere hos din far.

I Danmark har alle børn ret til at blive hørt, når deres forældre skal skilles. Derfor skal Statsforvaltningen og dine forældre lytte til dine meninger, inden de beslutter, hvor du skal bo, uanset hvor gammel du er. De skal de også, hvis du ikke har det godt og ønsker at ændre noget.

Når du fylder 10 år, har du også det, der hedder initiativret. Det betyder, at du kan bede Statsforvaltningen om at holde et møde med dine forældre. Det kan fx være et møde om, hvor du skal bo. Eller hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos. Det kan også være noget helt andet, som du måske er ked af.

Din initiativret betyder ikke, at du selv kan bestemme. Det er dine forældre og Statsforvaltningen, der bliver enige om det. Men de skal lytte til dig. Og dine ønsker skal tages med i deres overvejelser.

Hvis du vil bruge din initiativret, kan du ringe til Børnenes Skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50. De har åbent mandag til fredag 11-16. Du snakker med en rådgiver, som kan hjælpe dig med at dine forældre taler sammen.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

En start kunne også være, at tale med din far om, at du gerne vil bo noget mere hos ham. Derefter kan han prøve at tale med din mor. Det vigtigste er at du får talt med nogen om, hvordan du har det. For du skal have det godt der hvor du bor.

Jeg ønsker dig alt det bedste. Du er altid velkommen til at kontakte os igen 116111

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

Flere gode råd om Sorgen ved at miste

Hvis du oplever dødsfald i familien eller hvis du har mistet en, du holder af, kan det påvirke dig på forskellige måder. Det kan være du bliver rigtig ked af det eller vred? Det kan også være du bliver bange eller føler dig ensom? Man kan også føle lettelse, hvis ens far eller mor har være alvorlig syg i lang tid.

Hvis din mor eller far dør, kan du måske have tanker som: Hvad skal der nu ske med min familie? Hvordan lever jeg med sorgen? Hvordan får jeg hjælp? Hvordan kommer jeg i en sorggruppe for unge? Hvem kan jeg tale med om sorgen?

Du skal vide at alle følelserne og tankerne er okay. Det er rigtig vigtigt, ikke at gå alene med sine tanker og følelser.

Her på siden kan du finde gode råd, læse andre børns breve eller læse om forskellige følelser og hvad der kan hjælpe dig.

Sorg Andre der kan hjælpe dig

Sorglinjen og andre sorgtilbud

Tilbud til dig, der har mistet eller lever med en syg forælder eller søskende
Læs mere

Sorggrupper

Her kan du finde en gratis sorggruppe tæt på dig
Læs mere

Når far og mor bliver syg

Hjemmeside til dig, der lever med en alvorlig syg forælder eller har mistet en
Læs mere
Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat