Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad er galt med mig?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Hvor er det stærkt at du skriver ind til BørneTelefonen, og jeg kan se at du har gjort dig flere tanker omkring hvordan du kan få hjælp.

Du fortæller at du er meget følsom, og det er jo helt okay at du er det.

Du fortæller også at du tit er ked af det i skolen. Jeg kan godt forstå du er ked af, at de holder dig uden for, at de mobber dig og ikke holder på dine hemmeligheder. Det er heller ikke okay, og det vil jeg gerne kigge på sammen med dig.

Men jeg tænker på om der mon er andre grunde til at du er ked af det? Som ikke har med skolen at gøre?

Du fortæller at når de andre opdager at du er ked af det, så siger du at intet er galt. Hvad mon der ville ske hvis du fortalte dem, om de ting du var ked af? Ville de mon bedre kunne forstå dig, hvis de godt kunne se at du faktisk havde grunde til at være ked af det?

Det er altid okay at sige ”Jeg bliver faktisk ked af at i mobber mig, eller holder mig uden for”. Eller ”Jeg er ked af at ingen har lyst til at være sammen med mig.”

På den måde kan de både se dig bedre, og forstå dig bedre. Det er også okay at sige de ting, selv om man ikke bliver spurgt hvorfor man er ked af det. Simpelthen at sige tingene inden man bliver ked af det. ”Jeg bliver virkelig ked af at du siger sådan til mig.”

Det er sådan på alle skoler, at de har en anti-mobbepolitik. Det betyder at når elever bliver mobbet, så skal lærerne hjælpe. De er deres pligt. Jeg tænker på, om det mon var en mulighed for dig at tale med din lærer om, hvordan du har det, og hvordan du føler de mobber dig og holder dig uden for?

Hvis det er svært for dig at sige det til din lærer, kan du prøve at skrive det i et brev, som du kan give din lærer i stedet for. Du kan også vise din lærer det her brev og mit svar, hvis det føles lettere.

Når du skriver at du har selvmordstanker, og løbe væk hjemmefra tanker, så bliver jeg bekymret. Det er jeg sikker på dine forældre også ville blive hvis de vidste det. Jeg kan ikke hjælpe med at få dine forældre overtalt til at du kan skifte skole, men jeg kan opfordre dig til at fortælle dem, hvor slemt du faktisk har det. Måske de så bedre kan forstå dit ønske om at flytte skole.

Er det svært at få sagt de ting til dine forældre, kan du prøve at sende en SMS, hvor du skriver at du oplever de her ting i skolen, og at du har tanker om selvmord. At du ønsker at tale med en psykolog, og at du måske ønsker hjælp til at få snakket med læreren om mobningen. Skolen har måske også en skolepsykolog man kan gå til – ved du det?

Jeg ved der er mange der kontakter BørneTelefonen omkring mobning, og jeg ved at mange har fået god hjælp, ved både at få snakket med sine forældre og sin lærer.

Du fortæller at du ”har lavet en sorgevæg i mit værelse, og der er kommet tre strejer på.” Det er jeg ikke helt med på hvad betyder, men jeg læser det som om at du ikke har det godt, og du har brug for hjælp.

Det er derfor vigtigt for mig at fortælle dig, at jeg håber at du har mod på at få fortalt dine forældre hvordan du har det. Så du kan få hjælp.

Jeg ved godt det kan være svært at få sagt de ting til sine forældre. Men du har været så stærk at skrive herind til mig, så jeg tror på at du kan skrive den SMS eller det brev til dine forældre.

Jeg tror dine forældre vil blive glade for at du lukker dem ind, at du fortæller dem om dine selvmordstanker, og dine ønsker. Forældre vil som regel gerne hjælpe så godt de kan, også selv om de først bliver bekymret. Og det er dem der skal hjælpe dig både med at få kontakt til en psykolog, og at flytte skole, så prøv at give dem en chance mere.

Jeg håber du har mod på at få snakket med både din lærer og dine forældre.

Stort knus fra BørneTelefonen

Flere gode råd om Sorgen ved at miste

Hvis du oplever dødsfald i familien eller hvis du har mistet en, du holder af, kan det påvirke dig på forskellige måder. Det kan være du bliver rigtig ked af det eller vred? Det kan også være du bliver bange eller føler dig ensom? Man kan også føle lettelse, hvis ens far eller mor har være alvorlig syg i lang tid.

Hvis din mor eller far dør, kan du måske have tanker som: Hvad skal der nu ske med min familie? Hvordan lever jeg med sorgen? Hvordan får jeg hjælp? Hvordan kommer jeg i en sorggruppe for unge? Hvem kan jeg tale med om sorgen?

Du skal vide at alle følelserne og tankerne er okay. Det er rigtig vigtigt, ikke at gå alene med sine tanker og følelser.

Her på siden kan du finde gode råd, læse andre børns breve eller læse om forskellige følelser og hvad der kan hjælpe dig.

Sorg Andre der kan hjælpe dig

Sorglinjen og andre sorgtilbud

Tilbud til dig, der har mistet eller lever med en syg forælder eller søskende
Læs mere

Sorggrupper

Her kan du finde en gratis sorggruppe tæt på dig
Læs mere

Når far og mor bliver syg

Hjemmeside til dig, der lever med en alvorlig syg forælder eller har mistet en
Læs mere
Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat