Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad er der galt med mig?!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 14-årige pige

De følelser du beskriver, såsom håbløshed, trang til at græde, træthed og koncentrationsbesvær, det er følelser som vi alle oplever fra tid til anden. Det er følelser som vi mennesker synes er rigtig møg-ubehagelige at være i.

Men disse såkaldt negative følelser er en del af at være i live. De er lige så naturlige som at føle glæde og optur. Der er altså ikke noget galt med dig, fordi du føler sådan.

Hvis de kulsorte tanker varer ved i flere måneder non-stop, så vil nogle mene, at det kunne være en depression. Nu er det kun 1 uge, kan jeg forstå på dit brev. Derfor vil jeg ikke mene, at du skal gå til læge endnu.

Derimod synes jeg, at du snarest muligt skal få snakket dine følelser og tanker igennem med en person du har tillid til. Det kunne være en voksen – dine forældre eller en lærer eller en tredje person du kender godt – eller en jævnaldrende, nær ven/veninde. Du kan også ringe herind, hvis du har mere lyst til det. Hvis du får en god snak med nogen, så tror jeg du vil opleve, at dine negative følelser bliver lettere at bære.

Når du fortæller om hvordan du har det, kan det også være, at du pludselig kommer i tanke om, hvad der har sat din tristhed i gang: Kan det være, at du måske er rigtig ked af, at du ikke føler, at du er med i skolen? Lider du af kærestesorg? Er du blevet svigtet af en veninde? Er der ting derhjemme, som bekymrer dig? Er der én af de ting du kan svare ja til?

NB: Det kan i nogle tilfælde også være hormoner, som spiller dig et puds, eller vintermørket som gør dig træt og mere sulten. Så er den bedst kur at sørge for lidt motion og at være mere udendørs.

Måske du har mod på at prøve at mærke efter, hvad der gør dig glad og gøre mere af dette. Måske på Pinterest også opsøge sider, som kan give dig et smil på læberne, eller måske give dig gode tanker. Nogen gange kan man have brug for at hjælpe sig selv til at vende de mørke tanker. Du kan jo også overveje at tale med din lærer om de faglige udfordringer du har i skolen, måske du kan få lidt hjælp, så du igen føler du er med?

Mange kærlige hilsner, BørneTelefonen

Flere gode råd om Sorgen ved at miste

Hvis du oplever dødsfald i familien eller hvis du har mistet en, du holder af, kan det påvirke dig på forskellige måder. Det kan være du bliver rigtig ked af det eller vred? Det kan også være du bliver bange eller føler dig ensom? Man kan også føle lettelse, hvis ens far eller mor har være alvorlig syg i lang tid.

Hvis din mor eller far dør, kan du måske have tanker som: Hvad skal der nu ske med min familie? Hvordan lever jeg med sorgen? Hvordan får jeg hjælp? Hvordan kommer jeg i en sorggruppe for unge? Hvem kan jeg tale med om sorgen?

Du skal vide at alle følelserne og tankerne er okay. Det er rigtig vigtigt, ikke at gå alene med sine tanker og følelser.

Her på siden kan du finde gode råd, læse andre børns breve eller læse om forskellige følelser og hvad der kan hjælpe dig.

Sorg Andre der kan hjælpe dig

Sorglinjen og andre sorgtilbud

Tilbud til dig, der har mistet eller lever med en syg forælder eller søskende
Læs mere

Sorggrupper

Her kan du finde en gratis sorggruppe tæt på dig
Læs mere

Når far og mor bliver syg

Hjemmeside til dig, der lever med en alvorlig syg forælder eller har mistet en
Læs mere
Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat