Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Fuck’t up liv

Alle og jeg mener alle, de er forsvundet. Så sagde min far, det er godt vi har mor. Så fik hun kræft.

Pige, 15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige 15 år

Tak for dit brev til BørneBrevkassen. Det lyder til, at der er rigtig mange svære ting i dit liv lige nu, og derfor synes jeg det er godt, at du er så stærk, at du tager initiativ til at tale med nogen.

Jeg ved ikke, om du har talt med din far og mor om, hvordan du har det med, at alle forsvinder? Det kunne være, at det ville hjælpe je,r hvis I sammen talte om, hvordan I har det, og om der er nogen I sammen kunne tale med?

På dit brev lyder det til, at der også er sorg forbundet med at alle er forsvundet, og det at din mor har fået kræft skaber nok også bekymringer om hun også forsvinder?
Det kunne måske også være en god idé, hvis I sammen som familie kontakter Kræftens Bekæmpelse for at få hjælp til at tale sammen om jeres forsvundne og din mors kræft sygdom. Mon det kunne være en mulighed for jer? De har en hjemmeside www.cancer.dk, og man kan også ringe til Kræftlinien på 80301030, det kan være, det er lettere at tale i telefon med en til at begynde med? 

Jeg tænker, at det også kunne være godt for dig at tale med BørneTelefonen på 116 111 eller logge på vores chat. Her har du mulighed for at blive lyttet til og få talt om, hvordan du har det. Og hvis du har brug for det - også tale om hvordan I bedst hjælper hinanden, eller om der andre personer i dit netværk, som kunne være gode for dig. Det kan være en veninde, eller hendes mor, en lærer som du tænker ville være god for dig at tale med. Mon det er noget du har mod på at tænke over?

Jeg håber det bedste for dig.

Mange hilsner

BørneBrevkassen

Flere gode råd om Sorgen ved at miste

Hvis du oplever dødsfald i familien eller hvis du har mistet en, du holder af, kan det påvirke dig på forskellige måder. Det kan være du bliver rigtig ked af det eller vred? Det kan også være du bliver bange eller føler dig ensom? Man kan også føle lettelse, hvis ens far eller mor har være alvorlig syg i lang tid.

Hvis din mor eller far dør, kan du måske have tanker som: Hvad skal der nu ske med min familie? Hvordan lever jeg med sorgen? Hvordan får jeg hjælp? Hvordan kommer jeg i en sorggruppe for unge? Hvem kan jeg tale med om sorgen?

Du skal vide at alle følelserne og tankerne er okay. Det er rigtig vigtigt, ikke at gå alene med sine tanker og følelser.

Her på siden kan du finde gode råd, læse andre børns breve eller læse om forskellige følelser og hvad der kan hjælpe dig.

Sorg Andre der kan hjælpe dig

Sorglinjen og andre sorgtilbud

Tilbud til dig, der har mistet eller lever med en syg forælder eller søskende
Læs mere

Sorggrupper

Her kan du finde en gratis sorggruppe tæt på dig
Læs mere

Når far og mor bliver syg

Hjemmeside til dig, der lever med en alvorlig syg forælder eller har mistet en
Læs mere
Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat