Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Forældre gider mig ik

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej dreng på 14 år. 

Jeg kan se, at du har ikke har det helt godt med dine forældre. Jeg vil forsøge at hjælpe dig, så godt som jeg kan. 

I forhold til dit nye TV, kan du måske gå ned i butikken og få det byttet. Du kan måske endda få det byttet til et TV som ikke er et smartTV. Hvis du ikke kan det, så kan du i hvert fald gå ned med det i butikken og vise din bon og så kan du få pengene tilbage.  Eller også kunne du måske finde ud af om det er muligt at få en trådløs router, som er koblet på jeres fælles internet derhjemme? Spørg evt. i butikken, hvordan det kan lade sig gøre. Det er ærgerligt at smide så mange penge ud af vinduet. Du skal også have mulighed for at bruge dine konfirmationspenge på noget andet.

I forhold til at du føler, at dine forældre ikke gider dig, har du prøvet at spørger dem hvorfor? Du kunne spørger, hvorfor du ikke må være mere sammen med dine venner? Du skriver, at dine forældre siger, at du svigter dem. Har du spurgt, hvad de mener med dem?  Måske ville det også være lettende at fortælle dem, hvordan du har det. At du også savner at få noget rart at vide eller måske endda et kram fra dem. Vil være ok at sige eller skrive det til dem - eller en af dem?

Jeg er helt overbevidst om, at det ikke er din skyld, at dine forældre er på den måde over for dig, som du skriver. Det er ikke nogle rare følelser du har og de følelser skal du ikke stå med alene. Det er vigtigt, at du finder nogle voksne som kan hjælpe dig og som måske også kan hjælpe dine forældre. Derfor er det en god idé at du finder en god voksen, som du kan sige eller skrive det til. Det kunne være et familiemedlem, en lærer eller en af dine venners forældre. Måske er en god lærer et godt sted at starte - for du skriver også, at du ikke har tid til at lave lektier. Så kunne det måske være over intra, du skriver til din lærer og fortæller hvordan du har det hjemme?

Det er vigtigt, at du finder en voksen som kan hjælpe dig med at få det bedre derhjemme. 

Hvis du synes det er svært at skulle fortælle til en voksen, så ring eller sms ind til os på BørneTelefonen 116111. Du kan også benytte vores Chat. Her vil du kunne få nogle gode råd til, hvordan du kan få det sagt, hvis du altså synes det er svært. Eller om der andre ting vi kan hjælpe med.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen. 

Flere gode råd om Sorgen ved at miste

Hvis du oplever dødsfald i familien eller hvis du har mistet en, du holder af, kan det påvirke dig på forskellige måder. Det kan være du bliver rigtig ked af det eller vred? Det kan også være du bliver bange eller føler dig ensom? Man kan også føle lettelse, hvis ens far eller mor har være alvorlig syg i lang tid.

Hvis din mor eller far dør, kan du måske have tanker som: Hvad skal der nu ske med min familie? Hvordan lever jeg med sorgen? Hvordan får jeg hjælp? Hvordan kommer jeg i en sorggruppe for unge? Hvem kan jeg tale med om sorgen?

Du skal vide at alle følelserne og tankerne er okay. Det er rigtig vigtigt, ikke at gå alene med sine tanker og følelser.

Her på siden kan du finde gode råd, læse andre børns breve eller læse om forskellige følelser og hvad der kan hjælpe dig.

Sorg Andre der kan hjælpe dig

Sorglinjen og andre sorgtilbud

Tilbud til dig, der har mistet eller lever med en syg forælder eller søskende
Læs mere

Sorggrupper

Her kan du finde en gratis sorggruppe tæt på dig
Læs mere

Når far og mor bliver syg

Hjemmeside til dig, der lever med en alvorlig syg forælder eller har mistet en
Læs mere
Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat