Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Død og stoffer

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år.
 
Tak for dit brev til BørneBrevkassen, det er bare rigtigt godt du skriver herind til BørneBrevkassen. Hvor må det bare være svært for dig, at du har mistet din dejlige fætter. Lige meget hvordan nogen dør, er det næsten altid meget svært at være tilbage for de efterladte. Jeg tænker alligevel at det må være ekstra svært for dig, når du stod din fætter nær.

Jeg tænker på, om du kan tale med dine forældre om, hvordan du har det. Når du tænker meget på ham, kunne det godt være en støtte for dig, hvis der var en voksen, du kunne tale med.

Jeg spekulerer på, om der evt. var nogen i din fars familie, du står ekstra nær, ligesom du gjorde med din fætter. Selv om det måske kan lyde underligt, kan det at dele fælles minder om en der er død tit være en lettelse. Måske ender I med at grine og græde, men det er helt ok, at det er sådan man føler. Kunne du måske vise de digte du har skevet til din fætter til en som du har det godt med i familien..?

Jeg spekulerer på om det kunne være en ide for dig at tage med en af dine lærer på skolen, det kan være du har mere brug for at tale med en der ikke kendte din fætter.
 
Når man virkelig savner et andet menneske, sker det nogle gange at de kan føleles helt virkelige i drømme og når man tænker på dem. Jeg tænker, at du på den ene eller anden måde kunne have gav af at tale med nogen om dine følelser og tanker.
 
Det kunne også være en mulighed for dig, at ringe til BørneTelefonen på 116 111, der er nogle rådgivere der er gode til at lytte til dig.
 
Mange kærlige hilsener
BørneBrevkassen.

Flere gode råd om Sorgen ved at miste

Hvis du oplever dødsfald i familien eller hvis du har mistet en, du holder af, kan det påvirke dig på forskellige måder. Det kan være du bliver rigtig ked af det eller vred? Det kan også være du bliver bange eller føler dig ensom? Man kan også føle lettelse, hvis ens far eller mor har være alvorlig syg i lang tid.

Hvis din mor eller far dør, kan du måske have tanker som: Hvad skal der nu ske med min familie? Hvordan lever jeg med sorgen? Hvordan får jeg hjælp? Hvordan kommer jeg i en sorggruppe for unge? Hvem kan jeg tale med om sorgen?

Du skal vide at alle følelserne og tankerne er okay. Det er rigtig vigtigt, ikke at gå alene med sine tanker og følelser.

Her på siden kan du finde gode råd, læse andre børns breve eller læse om forskellige følelser og hvad der kan hjælpe dig.

Sorg Andre der kan hjælpe dig

Sorglinjen og andre sorgtilbud

Tilbud til dig, der har mistet eller lever med en syg forælder eller søskende
Læs mere

Sorggrupper

Her kan du finde en gratis sorggruppe tæt på dig
Læs mere

Når far og mor bliver syg

Hjemmeside til dig, der lever med en alvorlig syg forælder eller har mistet en
Læs mere
Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat