Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Depression

Hej!

Jeg er en dreng på 11 der kæmper mod en meget hård depression.

Jeg er ked af det hele tiden, og har det som om jeg ikke kan føle (omsorg osv.)

Har fået psykolog hjælp og læge hjælp, men er ikke blevet påvirket af det.

Jeg kan ikke tænke på noget der kan hjælpe, mit system er helt nedbrudt.

Har meget brug for hjælp.

Det ville mene en hel del vis i ville svare!

Dreng, 11 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 11 år.

Det lyder som en svær periode, du er igennem for tiden.

Du har endda gjort meget, for at få det bedre. Og det lyder som det helt rigtige du gør. Du har nemlig både været hos lægen og til psykolog.

Jeg ville ønske, at jeg kunne fortælle dig præcis, hvad der vil hjælpe. Men det er sådan, med f.eks. depression, at det kan være meget forskelligt, hvad der er den bedste hjælp.

Det allervigtigste er, at du gerne vil have hjælp og at du har skrevet herind. Det er et stort skridt.

Du skriver, at du ikke kan føle. Det kan være normalt, at man fx ikke kan føle omsorg for andre, når man selv har det dårligt. Jeg tror, at følelserne kommer tilbage når du får det bedre.

Jeg synes, at det vil være en god idé, at fortælle dine forældre om, at du stadig har det svært. Det kan være, at I sammen beslutter, at du skal til lægen igen. Måske har du brug for anden hjælp.

Hvis du synes, at det er svært, kan du vise dem brevet her.

Det lyder som om, at du har brug for nogle redskaber til, hvad du gør, når det føles som om systemet er helt nedbrudt. Har du mon fortalt psykologen om netop de følelser?

For nogle kan det fx. hjælpe, at skrive 10 ting ned, der kunne gøre én glad, før man fik det dårligt? Måske bare 3 ting. Fx at går en tur i naturen, lytte til en god sang, se en tegnefilm, tage kontakt til en voksen eller noget andet. Måske kan du mærke, om der er nogle tidspunkter, hvor følelserne er lidt bedre? Det kan være, at du får øje på, at du allerede nu gør noget, der hjælper ind i mellem.

Du kan altid kontakte BørneTelefonen på sms, chat eller telefon, hvis du gerne vil tale mere om din situation.

Du har også mulighed for, at gå ind på Psykiatrifondens hjemmeside. Det er en rådgivning, ligesom BørneTelefonen, men de ved meget om fx depression.

De har en side, med gode råd til mennesker, der kæmper med depression. Man kan også ringe eller skrive og få en snak med dem. Du kan se mere her: http://www.psykiatrifonden.dk/faa-hjaelp/taenk-dig-staerk/depression.aspx 

Jeg håber, at brevet her kan hjælpe dig lidt på vej. Du viser i hvert fald en stor styrke, ved at skrive herind til os.

De bedste ønsker fra

BørneTelefonen

Flere gode råd om Sorgen ved at miste

Hvis du oplever dødsfald i familien eller hvis du har mistet en, du holder af, kan det påvirke dig på forskellige måder. Det kan være du bliver rigtig ked af det eller vred? Det kan også være du bliver bange eller føler dig ensom? Man kan også føle lettelse, hvis ens far eller mor har være alvorlig syg i lang tid.

Hvis din mor eller far dør, kan du måske have tanker som: Hvad skal der nu ske med min familie? Hvordan lever jeg med sorgen? Hvordan får jeg hjælp? Hvordan kommer jeg i en sorggruppe for unge? Hvem kan jeg tale med om sorgen?

Du skal vide at alle følelserne og tankerne er okay. Det er rigtig vigtigt, ikke at gå alene med sine tanker og følelser.

Her på siden kan du finde gode råd, læse andre børns breve eller læse om forskellige følelser og hvad der kan hjælpe dig.

Sorg Andre der kan hjælpe dig

Sorglinjen og andre sorgtilbud

Tilbud til dig, der har mistet eller lever med en syg forælder eller søskende
Læs mere

Sorggrupper

Her kan du finde en gratis sorggruppe tæt på dig
Læs mere

Når far og mor bliver syg

Hjemmeside til dig, der lever med en alvorlig syg forælder eller har mistet en
Læs mere
Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat