Brev

Veninde udgiver sig for at være en anden og jeg har hacket mig ind på hendes kik

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år
Tak for dit brev, jeg kan godt se, at du havnede i en rigtig dum situation omkring din veninde og hendes kik-profil... Nu er der jo gået noget tid, og måske har I allerede fundet ud af det med hinanden igen (?) men jeg svarer alligevel, så du (og andre, der evt. læser svaret) kan høre lidt om de tanker, jeg har gjort mig...
Først og fremmest, så kan jeg jo høre på dig, at du selv ærgrer dig over, at du loggede ind på hendes profil. Og det tror jeg, du skal sørge for at fortælle til hende...
Tit er det sådan, at det er lettere at tilgive folk, hvis de selv er klar over, at de har overtrådt en grænse. Hvis du nu fortæller pigen (eller skriver til hende), at du er virkelig ked af, at du brød hendes tillid, og du ville ønske, du kunne gøre det ugjort; så vil det måske være lettere for hende at få tillid til dig igen..? 
Måske kunne du også sige/ skrive, at du ved, det er forkert, men at du kom til det, fordi du i øjeblikket blev så skuffet over, at hun ikke ville give dig sit kiknavn..?
Jeg kan jo ikke garantere dig, at det vil virke, men mit gæt er, at din erkendelse af, at du burde have ladet være, kan være med til at formilde hende...
Jeg ved ikke, om det vil være hjælpsomt for dig også at inddrage din mor i problemet..? Måske kunne du få hende til at ringe til din venindes mor og arrangere et møde, hvor I alle 4 kan få snakket sammen om, hvordan I fremover kan undgå misforståelser og at nogen bliver kede af det..?
Har du brug for en mere uddybende samtale, så ring endelig til BørneTelefonen på 116 111, hvor der sidder søde voksne klar til at snakke alle hverdage kl. 11-23 og i weekenden kl. 11-19.
Kærlig hilsen fra BørneBrevkassen

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat