Brev

Uvenner

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 10 år.

Du lyder til at være en god veninde, der er bekymret for din vendinde og jeres venskab. Måske er din veninde bange for at miste dig, som bedste ven? Måske er det derfor hun bliver sur på dig. Og har skrevet den kommentar til billedet på musica.ly.

Jeg tror, det bedste I kan gøre, er at snakke sammen. Dig og din bedste veninde. Du kan spørge hende om, hvordan hun har det. Fortælle hende at du er ked af, at hun virker sur på dig. Du kan også sige til hende, at du gerne vil være venner med hende. Men at du også har brug for at være sammen andre venner.

Du kunne måske foreslå dine andre venner, at din bedste veninde er med næste gang, I skal noget hyggeligt. Men man kan jo ikke bestemme over andre. Hvis de andre venner ikke er med på den, kan du måske i stedet lave en aftale med din bedste veninde, hvor det bare er jer to der hygger?  

Jeg kan læse, at dit venskab med din bedste veninde er vigtigt for dig. Det vil være godt, at din veninde ved det. Det kan være svært når man har en veninde, der virker sur på én. Måske er hun bange for at miste dig. Men I vil nok få det godt sammen igen, hvis I snakker om de ting, der står her i brevet.

Jeg håber, at du kan få en god snak med dine nye venner. Og med din bedste veninde.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

sociale medier

Sociale medier fylder meget i vores hverdag. Det er her hvor vi chatter, ringer, sender billeder og liker hinandens ting.

Er der noget, der gør dig usikker eller bekymret? Går du meget op i likes? Eller er dine private billeder blevet delt?

Prøv guiden her på siden og få hjælp trin for trin. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, prøve afstemningen eller se film om billeddeling.

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat