Brev

udgive sig for en anden

kære børnebrevkasse
jeg har set en fra min klasse udgive sig for at være en anden fra min klasse på moviestarplanet og hacket en.

Pige, 11 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du
Hvor var det godt, du fandt på at skrive her til BørneBrevkassen, for det lyder som om, du ikke helt ved, hvad du skal gøre, efter du har set en fra din klasse udgive sig for en anden på Moviestarplanet. Det kan også være en rigtig svær situation at stå i, men her får du et par forslag til, hvad du kunne gøre.
Hvis du selv har en bruger på Moviestarplanet, kunne du måske anmelde det, du har set? Så kan deres support tage sig af det. Men måske løser det ikke helt det dilemma, du måske står i, fordi du har set de ting? Det bedste vil nok være, hvis den person, det er gået ud over, i hvert fald får at vide, at der er en anden, der udgiver sig for ham/hende, tror du ikke? Hvis du synes, det er svært at sige det selv, kunne du måske få hjælp fra en af lærerne eller måske en af dine forældre?
Jeg tænker også, at den der går og udgiver sig for at være en anden, og som også har "hacket" (jeg gætter på du mener snydt sig til adgangskoden) en anden, får at vide, at du har set det. Det kan godt kræve, at man har noget støtte fra de voksne, hvis man skal sige sådan noget til andre i klassen, så måske var det en god ide, hvis du kunne få vist det her brev og mit svar til en voksen, der kan hjælpe dig?
Jeg synes, du er sej at du reagerer på det og ikke bare lader som ingenting. Det er også sådan, man gerne vil have andre til at gøre, hvis det en dag går ud over en selv, er det ikke? Så stol på at du har bedømt situationen rigtigt og tænk rigtig godt over, hvilken voksen, du kan gå videre med det til.
De bedste hilsener fra BørneBrevkassen

sociale medier

Sociale medier fylder meget i vores hverdag. Det er her hvor vi chatter, ringer, sender billeder og liker hinandens ting.

Er der noget, der gør dig usikker eller bekymret? Går du meget op i likes? Eller er dine private billeder blevet delt?

Prøv guiden her på siden og få hjælp trin for trin. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, prøve afstemningen eller se film om billeddeling.

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat