Brev

Trusler over nettet

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære M

Jeg er lidt i tvivl om, hvilket brev du har skrevet tidligere? Det brev jeg kan læse på hjemmesiden skriver ikke om en kæreste, men en pige i England som ikke har andre og mange problemer, som jeg anbefaler at hjælpe ved, at hun får hjælp i det land hun bor og de voksne og andre, hun har omkring sig - måske er det dette brev, du henviser til: https://bornetelefonen.dk/brevkassen/internetven 

Du skriver, at du er truet på livet af W's ex kærestes, som elsker dig, at han vil komme hjem til dig på en bestemt dato og myrde dig. Og jeg kan forstå, at du har aftalt med dine veninder, at du er hos dem på dagen. 

Men, når du modtager trusler på livet, så skal du anmelde det til Politiet - uanset om det er på nettet eller face to face, så er trusler ulovlige! Det x kæresten udsætter dig for, er altså forbudt og derfor bør du ringe til Politiet på 114. Her kan dine veninder hjælpe med at passe godt på dig, og dine forældre vil være med til at passe på dig, når du fortæller, hvad du er truet med. Hvis du ikke lige, kan sige det til din far, kan du måske skrive det til ham og den hjælp du har brug for, fra ham? Eller en af dine veninders forældre, som du kan tale med om det, kan måske være den, der taler med din far.

Du er også meget velkommen til at ringe ind til os på 116111 og snakke mere med os. Du kan også kigge mere her: www.sikkerchat.dk

Men, du bør nu, tale med nogen som du kender og er omkring dig, og få meldt det til Politiet, uanset om han gjorde alvor ud af det, så er trusler ulovlige.

Jeg håber, du samler alt dit mod og med støtte fra dine veninder, får talt med dine forældre og meldt W x-kærestes trusler mod dig. De er begge gået langt over grænserne for, hvad der ok og i orden at gøre.

Mange tanker 

BørneTelefonen

 

sociale medier

Sociale medier fylder meget i vores hverdag. Det er her hvor vi chatter, ringer, sender billeder og liker hinandens ting.

Er der noget, der gør dig usikker eller bekymret? Går du meget op i likes? Eller er dine private billeder blevet delt?

Prøv guiden her på siden og få hjælp trin for trin. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, prøve afstemningen eller se film om billeddeling.

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat