Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Sociale medier

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 19årige.

Tusind tak for dit brev. Jeg kan sagtens forstå, at du har behov for at dele dit dilemma med nogen. Jeg vil gøre mit bedste for at hjælpe dig videre.

Først og fremmest lyder det ikke som en sund relation, du er havnet i. Jeg tænker faktisk, at det er en relation, som ville være rigtig godt at komme ud af hurtigst muligt.

Jeg kan ikke læse, hvor tæt et forhold, du har til den unge mand, men det virker som om, du ikke kender ham særlig godt, og derfor på ingen måde skal have mulighed for at gå ind på hans sociale medier og få adgang til discord for penge

Jeg kan ikke forklare, hvorfor den unge mand vælger at dele disse ting med dig, men jeg ville være på vagt og passe lidt på i denne sammenhæng.

Det virker ikke normalt at bede andre om at logge ind på sine private medier, ændre koder og sende andres telefonnumre til sig.

Det kan i visse tilfælde være strafbart at dele noget med nogen, hvis personen ikke har givet et klart og tydeligt samtykke. Tænker f. eks ikke, at den unge mands forældre, søster og mormor har sagt ja til, at han skal dele deres telefonnumre med dig.

Det virker underligt på mig at blive kaldt boss og skat af en person, man ikke har et nært forhold til.

Mit råd til dig ville være at blokere den unge mand og ikke længere have kontakt med ham. Du kender ham ikke godt nok, og han opfører sig allerede yderst mærkeligt.

Det kan være, at han er en rigtig tillidsfuld  og rar fyr, som gerne vil dele ting med folk, men som situationen ser ud lige nu, ville mit råd være stoppe korrespondancen.

Jeg tænker, at det ville være en god ide at dele dine tanker om dette med dine forældre eller med nogle nære venner, så du kan høre, hvad de tænker om situationen.

Du kan også vælge at ringe eller skrive til http://Sletdet.dk og spørge dem om dit dilemma.

Du er også meget velkommen til at ringe til vores rådgivere på Børne Telefonen og søge rådgivning hos dem, hvis du har behov for mere støtte. Telefonnummeret er 116 111

Jeg håber, mine svar hjalp dig videre. Jeg er sikker på, at du nok skal finde en løsning. Du virker som en handlekraftig pige, som finder ud af tingene

Knus og Kærlige hilsner Børne Telefonen.

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat