Gratis

anonymt

24/7

Brev

sex add tænker på det

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år

Jeg er rigtig glad for, at du har skrevet herind, for jeg kan godt forstå, at du ikke ved, hvad du lige skal stille op. Jeg tror desværre, der er flere og flere børn og unge, som oplever noget lignende dét, som du har oplevet på msn.

Nu fortæller du ikke, hvad du gjorde i selve situationen da ham manden skrev til dig, men jeg synes det er rigtig flot af dig, at du har gemt mandens navn og email, det er nemlig det helt rigtige at gøre! På den måde kan man nemlig melde ham til politiet, hvis det han gør, er ulovligt (for det er det nemlig!).

Du skriver, at du ikke tør fortælle det til dine forældre, men at du har forsøgt at vise de voksne på skolen, at du var ked af det. Jeg tænker, at det kan være godt for dig at snakke med en eller anden voksen om det.

Jeg kan godt forstå, hvis du ikke har lyst til, at det lige skal være dine forældre, men jeg tænker, at der måske er en anden voksen, som du stoler på og som du kan tale med om det..? Det kan eventuelt være din klasselærer, en venindes mor eller måske sundhedsplejersken på din skole.

Som du sikkert allerede ved, er der desværre nogen på nettet der udgiver sig for at være nogen andre end dem de i virkeligheden er. Derfor er det vigtigt at man er opmærksom på, hvem man eksempelvis giver sit telefonnummer og mailadresse til.

Jeg håber, at du kan bruge mit svar, og at du ikke er så ked af det mere. Hvis du har brug for at snakke mere om det, er du velkommen til at skrive herind igen eller måske prøve at ringe til BørneTelefonen på 116 111

De bedste hilsner

BørneBrevkassen

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat