Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Øvrige breve

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, hvis du her bagefter, måske ærgrer dig lidt. Man kan utrolig let lade sig rive med, når man spiller med nogle søde mennesker. Derfor kan jeg godt forstå, du fik lyst til at gøre ham en tjeneste ved at sende ham de særlige hilsner, selvom det kostede dig diamanter.

Og nu går du så og er lidt bekymret for, hvordan dine forældre mon vil reagere. Da det er dig, der kender dem bedst, så tænker jeg, at du er bedst til at vurdere, om de vil blive sure eller irriterede over det. De fleste forældre foretrækker, at deres børn betror sig til dem- også selvom de måske i første omgang reagerer med en moralprædiken...

Der er jo gået lidt tid, siden du sendte brevet, så måske har problemet allerede løst sig selv? Men hvis ikke, så prøv at overveje denne ide:

Hvad nu hvis du går til dine forældre og siger til dem, at du godt ved, det ikke var smart, men at du lod dig overtale til at forære mange af dine diamanter væk? Det kan tit tage lidt af deres irritation, hvis man viser dem, at man godt ved, man ikke skulle have gjort det... Hvis du vil smørre tykt på, kan du jo evt. også sige, at du har fået dig en lærestreg og at du er rigtig ærgerlig over det..?

Måske kunne du også sige, at du er bange for, de bliver sure, men at du ikke har lyst til at holde det hemmeligt for dem..? - (Den slags er der mange forældre, der ikke kan stå for...)

Du er meget velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111 og snakke videre med en rådgiver om din situation, hvis du har brug for det.

Kærlig hilsen fra BørneBrevkassen

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat