Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

nøgenbilleder

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 10 år. 

Det lyder til, at det har været ubehageligt for dig og også grænseoverskridende, at drengen blev ved med at spørge om I skulle være kærester – og ville have dig til at sende nøgenbilleder. 
At skrive med andre, skal helst være trygt og rart. Så hvis nogen truer og presser én, så er det godt at man reagerer. Det er nemlig slet ikke okay.

Det er rigtigt sejt af dig, at du mærkede din grænse og blev ved med at sige nej. Det er naturligt, at man udforsker sig selv og skriver med andre på f.eks. Snapchat. Men det er vigtigt, at man passer godt på sig selv og er sikker på, at den man skriver med, er den de siger, at de er. Det er nemlig så nemt, at udgive sig for at være en anden på nettet. 

Det er de færreste, der ikke er hoppet med på Snapchat-bølgen, og det er der ikke noget sige til! Snapchat kan være en god og sjov måde at hygge sig med sine venner og veninder på. Men den har også en bagside, som du lige har oplevet. Man kan nemlig opleve at blive presset, mobbet eller chikaneret på Snapchat - og så er det nemlig vigtigt at man reagerer, som du gjorde, da du anmeldte ham.

Du har gjort alt det rigtige! Den eneste der har gjort noget forkert, er ham du skrev med. For man må ikke true, presse og chikanere andre på nettet. 

Det er aldrig i orden at kalde nogen for tyk ko, luder, idiot eller lignende. Jeg tror, at det vil være godt, hvis du taler med en voksen om, hvad der er sket. Du har allerede talt med din veninde, som støtter dig. Og det er så godt. Men når man oplever noget, der er så ubehageligt, så er det vigtigt, at der er en voksen der ved det. Måske kan du tale med dine forældre, en anden i familien eller din venindes mor? Det kan være, at din gode veninde kan hjælpe dig, så du ikke står alene.

Hvis du fremover oplever noget ubehageligt på nettet, så gør det samme, som du allerede har gjort. Pas på dig selv, sig altid fra over for noget, du ikke har lyst til. Og som sagt, tal med andre om det, der sker.

Hilsen fra BørneTelefonen

 

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat