Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

mobil og computer

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13
Tak for dit brev. Det var da en rigtig dum mand, du mødte på Skype. Jeg forstår godt, at du er blevet bange for, at han skal komme hjem til dig. Desværre findes der nogle dumme typer, som kan finde på at kontakte unge piger på internettet, og nu har du så også mødt en af dem. Nu har du nok også lært på den rigtig hårde måde, at man aldrig skal udlevere sin adresse, telefonnummer eller andet til fremmede på nettet. Heller ikke andre piger, for nogle gange kan det godt være en mand, der udgiver sig for at være en pige.
Umiddelbart tror jeg ikke, at den mand virkelig kan finde på at komme hjem til dig. Jeg tror, at sådan nogle typer kan føle en tilfredsstillelse ved at true andre på nettet. Men selvfølgelig skal du tage det alvorligt, og jeg synes, at det er rigtig godt, at du siger det videre til os. Har du mon også sagt det til dine forældre eller andre voksne? Hvis ikke, synes jeg, at du skal gøre det. Desværre kan man nok ikke finde ud af, hvem den mand var, for så kunne man jo melde ham til politiet. Du er nok ikke den eneste pige, han har truet eller forsøgt at komme i kontakt med.
Jeg synes, at du skal sige det videre til dine forældre, og så kan de vurdere, om de vil sige det videre til politiet. Men som sagt tænker jeg, at du nok ikke behøver at frygte, at han virkelig kan finde på at komme hjem til dig. Du er også meget velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111, hvis du har lyst til at tale mere direkte med en rådgiver.
Kærlig hilsen BørneTelefonen

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat