Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mit nøgenbillede

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej 12 årig pige

Jeg kan godt forstå, hvis du ikke helt ved hvad du skal gøre eller hvis du er nervøs for, om dine billeder bliver lagt på nettet.

Desværre kan man ikke trække billeder tilbage, som er sendt. Og desværre er der mange som ikke kan holde det for sig selv. Jeg vil lige sige, at selvom du har sendt billeder af dig selv, så har du ikke gjort noget forkert. Det er dem der truer med at dele og dem der deler, uden tilladelse, der gør noget forkert. Det er ulovligt at dele andres billeder, uden tilladelse. Desværre er der rigtig mange, der bare deler uden at tænke over, hvad det gør ved den person, der er på billedet. Derfor er det også vigtigt, at de ved, at de skal stoppe og slette. 

Nogen gange kommer man bare til at gøre noget, som egentlig ved man ikke lige skulle have gjort. Du har nok allerede nu lært. Desværre har du lært det på "den hårde måde" - fordi du allerede har oplevet, at man ikke skal sende billeder til hvem som helst, da man ikke man ikke ved hvad de gør med dem.

Faktisk er det ulovligt, at dele andres billeder på nettet eller at rundsende dem - så drengene har gjort noget ulovligt og derfor kan man anmelde det til politiet.

Selvom du helst ikke vil syntes jeg, at du skal tale med dine forældre. De kan sikkert hjælpe og støtte dig med din bekymring. Fortæl dem, at du godt ved, at du har gjort noget ikke særlig smart - men du har brug for deres støtte.

Måsker finder I ud af, at I ikke vil kontakte politiet men måske kontakte drengenes forældre - så kan du forhåbentlig kan få en vis sikkerhed for, at de ikke poster det på nettet eller rundesender dem. Drengenes forældre kan sikre sig, at billederne bliver slettet.

Måske kan du også overveje om din lærer skal vide det, så I kan tage en klassesnak om nøgenbilleder, tilid og ulovligheder. Klassen behøver jo ikke vide, at det er sket for dig, med mindre du selv har lyst til, at stå frem og fortælle om det. Det synes vil være rigtig vigtig, at skolen tager op i klassen

Du kan vise dine forældre og din lærer mit svar til dig, så har I noget at tale ud fra. 

Jeg vil ønske dig nogle gode snakke.

Kærlig hilsen Børnetelefonen

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat