Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Pige, 15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du,
Jeg kan godt forstå, hvis du sidder med en lidt mærkelig følelse i kroppen og som du siger, har det dårligt med den oplevelse. Vi kan nogle gange komme i situationer, hvor vi af forskellige årsager bliver lidt grebet af stemningen og først bagefter kan mærke, at det måske ikke lige var det fedeste, der skete. Og det lyder til, at det måske var sådan en oplevelse, du og din veninde havde?
Måske blev I også lidt påvirkede af, at han var en lækker fyr? Nogen gange kan man godt have lyst til at virke frisk og modig, når man sidder overfor én, man gerne vil imponere lidt?
Jeg tænker lidt, at I har en alder, hvor mange er optagede af at udforske deres egne og omgivelsernes grænser indenfor det seksuelle, og nogen gange kan man først mærke bagefter, at man kom til at gå over sin egen grænse. Det lyder som om, du har været god til at mærke dig selv efter oplevelsen, og samtidig kan du sætte ord på dine følelser omkring det – og det er jo en rigtig god start.
Du skriver, at I blev lidt nervøse, og senere skriver du, at du næsten ikke gad… Måske kunne det være nogle signaler, du en anden gang kan bruge til at mærke, hvor din grænse går henne? Hvis man kan mærke, at man har lidt modstand på noget enten ved at blive nervøs eller ved at blive lidt urolig i kroppen og for eksempel ikke rigtig gide, så kan det være et godt tidspunkt lige at stoppe op og tage en pause, for at give sig selv muligheden for dels at mærke efter, dels at tænke over om det nu er det rigtige, man skal til at gøre. Det kan være svært, når man er 15 år, og der sidder en lækker fyr foran én, hvad enten det er på skype eller hjemme på værelset… Men nogle gange er det altså bedre at fortryde, man ikke gjorde noget end at fortryde, man gjorde noget, for så er det ikke lige til at lave om igen. Hvis man fortryder, man ikke gjorde noget på det tidspunkt, så er det oftest muligt at prøve igen på et andet tidspunkt… Kan du følge mig?
Du skriver, at du har det dårligt med, at han så dig nøgen. Måske hænger det sammen med, at vores krop oftest er pakket ind i forskelligt tøj, og vi selv bestemmer, hvor meget af vores krop vi vil vise til hvem. Og det kan være meget forskelligt, hvor blufærdige vi er – altså hvor vores grænse går for, hvornår vi føler os nøgne. Nogle har det for eksempel svært ved at gå i svømmehallen, mens andre er helt ligeglade med at sidde nøgne inde i saunaen… Men når vi først har vist vores nøgne krop til en anden, så har vi blottet os helt, og på en måde bliver vores krop lagt ud til vurdering hos en anden. Det andet menneske kigger på os, og vi kan blive meget sårbare for, hvad den anden person synes om vores krop.
I de fleste tilfælde viser vi os selv nøgne overfor en kæreste eller en person, hvor vi har nogle gensidige følelser for hinanden, og der vil vi oftest betragte hinanden som smukke personer, men min pointe er bare, at vi kan føle os meget sårbare, når vi står nøgne overfor et andet menneske. Måske er det den sårbarhed, du reagerer på nu?
Det lyder til, at du har lært rigtig meget om dig selv efter denne oplevelse, og jeg tænker, at du måske en anden gang vil passe på dig selv og dine egne grænser på en anden måde?
Vi gør alle sammen ting her i livet, som vi bagefter kan gå og banke os selv i hovedet med, men det kommer der altså sjældent noget godt ud af – jeg tænker, at du skal tage den erfaring med dig og måske være glad for, at du er i stand til at mærke dig selv og dine reaktioner efter sådan en oplevelse.
Jeg håber, at du kan bruge svaret til at få ro i kroppen igen.
Bedste hilsner fra
BørneBrevkassen

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat