Brev

Mig der føler sig uden for fællesskabet

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige 11 år

 Alle mennesker har brug for at føle sig som del af et fællesskab. Det er vigtigt at have nogen, som man føler sig tæt på, og nogen man kan have det godt sammen med.

For nogen kan det være svært at tale om, fordi man føler sig forkert og anderledes med sin følelse af at være udenfor. Derfor er det også rigtig stærkt, at du har skrevet til os.

Her på Børnetelefonen får vi rigtig mange breve, der handler om at føle sig udenfor. Det kan måske være rart for dig at vide, at det er en følelse, som rigtig mange børn får på et eller andet tidspunkt.

Der er stor forskel på at være i et fællesskab hvor I laver noget du elsker (håndbold) og så være i et fællesskab (klassen) hvor du syntes de andre laver noget du syntes er kedeligt.

Måske kan du øve dig i at se tiktok som en leg ligesom et spil ludo, som jo også bare er tidsfordriv. Måske kan du tænke at det vigtige er ikke tiktok, men samværet med vennerne fra klassen uanset hvad I laver, hvad tænker du om det?

Det kan være svært at være en del af en stor gruppe eller et fællesskab. Derfor vil jeg råde dig til at forsøge dig med at blive venner med en eller to personer i klassen først, for så kan det være at fællesskabet kommer helt af sig selv.

Jeg syntes bestemt at du skal holde fast på at lave det du elsker, for det er der du er gladest, og så kan du beslutte dig for om du vil øve dig lidt i klassens fælles interesse tiktok.

Knus og kærlig hilsen

BørneTelefonen

sociale medier

Sociale medier fylder meget i vores hverdag. Det er her hvor vi chatter, ringer, sender billeder og liker hinandens ting.

Er der noget, der gør dig usikker eller bekymret? Går du meget op i likes? Eller er dine private billeder blevet delt?

Prøv guiden her på siden og få hjælp trin for trin. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, prøve afstemningen eller se film om billeddeling.

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat