Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mig der føler sig uden for fællesskabet

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige 11 år

 Alle mennesker har brug for at føle sig som del af et fællesskab. Det er vigtigt at have nogen, som man føler sig tæt på, og nogen man kan have det godt sammen med.

For nogen kan det være svært at tale om, fordi man føler sig forkert og anderledes med sin følelse af at være udenfor. Derfor er det også rigtig stærkt, at du har skrevet til os.

Her på Børnetelefonen får vi rigtig mange breve, der handler om at føle sig udenfor. Det kan måske være rart for dig at vide, at det er en følelse, som rigtig mange børn får på et eller andet tidspunkt.

Der er stor forskel på at være i et fællesskab hvor I laver noget du elsker (håndbold) og så være i et fællesskab (klassen) hvor du syntes de andre laver noget du syntes er kedeligt.

Måske kan du øve dig i at se tiktok som en leg ligesom et spil ludo, som jo også bare er tidsfordriv. Måske kan du tænke at det vigtige er ikke tiktok, men samværet med vennerne fra klassen uanset hvad I laver, hvad tænker du om det?

Det kan være svært at være en del af en stor gruppe eller et fællesskab. Derfor vil jeg råde dig til at forsøge dig med at blive venner med en eller to personer i klassen først, for så kan det være at fællesskabet kommer helt af sig selv.

Jeg syntes bestemt at du skal holde fast på at lave det du elsker, for det er der du er gladest, og så kan du beslutte dig for om du vil øve dig lidt i klassens fælles interesse tiktok.

Knus og kærlig hilsen

BørneTelefonen

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat