Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Måske pædofil

Brevet er redigeret af hensyn til barnets anonymitet. Rådgiveren har læst hele brevet.

Hej børne telefonen

jeg har i lang tid skrevet med en pige (tror jeg) på Snapchat

Først skrev jeg med hende i lidt tid hvor det ikke var så slemt. Hvor hun spurte om jeg var til drenge eller piger, og så sagde hun at hun var bisexuel og at hun onanerede. Dengang skrev hun at hun var begyndt at onanere for lidt tid siden hvor hun så senere siger at hun begyndte da hun var 11.

Nu er det et stykke tid siden. Men hun er begyndt at skrive til mig igen og nu vil hun have mig til at onanere med hende. Hun har også tilbudt at sende et nude til mig for at jeg skulle få mere lyst til at onanere. Hun har også lige spurt om jeg bruger bh.

Jeg har snakket med min mor om det hun sagde at hun tror det er en pædofil som udgiver sig for at være en pige, men hun ved ikke om vi skal snakke med politiet så de kan sporer ham/hende eller om jeg bare skal blokere ham/hende. Fordi hvis jeg blokere kan vi jo ikke vise det til politiet

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Mange tak for dit brev. Hvor er det godt, at du har fortalt din mor om dine oplevelser online – det er så vigtigt, at man får sagt fra og får hjælp til at få det stoppet. Det er også med til at hjælpe andre børn og unge som står i lignede situationer.

Når man er online med andre kan man aldrig være 100 % sikker på, hvem der sidder på den anden side af skærmen. Derfor er det vigtigt at man kun deler det, som kan tåle at blive set/læst af andre – kan være et god huskeregel som andre unge har givet udtryk for.

På BørneTelefonen opfordrer vi til, at man fortæller sine forældre når man oplever en grænseoverskridende adfærd på nettet – og det har du gjort. Det kræver både mod og styrke at tale sine forældre i sådanne situationer, men samtidig er det også utrolig vigtigt.

Du er både med til at beskytte og passe på dig selv – men også alle de andre piger og drenge som hver dag sidder og chatter online.

Det er jo svært at vide, hvem det er der skriver til dig og din mor kan jo godt kontakte politiet og spørge, om det er noget de vil undersøge mere. Din mor har også mulighed for at ringe til vores ForældreTelefon på 35 55 55 57 og få rådgivning. Derudover tænker jeg, at det også er vigtigt at få stoppet muligheden for at du kan blive kontaktet af personen – ellers kan det komme til det at fylde meget hos dig og det er ikke rart.

Bliv endelig ved med at tale dine forældre når du oplever grænseoverskridende adfærd på nettet – det skal man som barn og ung ikke sidde alene med. Du kan læse mere om livet på de sociale medier inde på vores hjemmeside; https://bornetelefonen.dk/socialemedier/

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat